Friszoete salade met geitenkaas, peer en cashews

Ik ben gek op salades! Zodra de zon zich een beetje laat zien geniet ik daar echt van. Als lunch of ’s avonds maakt mij niet uit. Een lekker grote bak het liefst waar ik uit kan blijven eten. Ik ben soms met wel 100 dingen tegelijk bezig waardoor mijn avondeten al afgekoeld is zodra ik mijn eerste hap neem. Dus vandaar dat salades voor mij een uitkomst zijn. En deze is heerlijk fris door de peer en de zoet/zurige dressing van appelazijn en honing.

Wist je dat dagelijks wat appelazijn met wat honing vermengd in water of limonade, bij draagt aan een goed evenwicht? Appelazijn ontgift ook je lichaam en kan in het begin wat laxerend zijn.Β Het azijnzuur in de appelazijn bevordert de spijsvertering. Niet voor niets is appelazijn in veel afslankproducten, capsules en tabletten verwerkt. Het versnelt namelijk de stofwisseling, terwijl je hongergevoel afneemt. Ik vind het vooral erg lekker over een salade! Maar wil je meer weten over appelazijn, kijk dan even onder het kopje “Food!” voor meer weetjes over appelzijn. πŸ™‚

IMG_20150425_161728

Dit heb je nodig:

  • Veldsla
  • gemengde sla (bijv. eikenblad melange of rucola melange voor een extra bite)
  • een halve peer
  • 1,5-2 plakjes zachte geitenkaas
  • 1,5 EL appelazijn
  • 1 EL honing
  • handje (gebrande) cashewnoten

IMG_20150425_162048

Bereiding:

Meng wat handen veldsla en gemengde sla met elkaar en leg op een bord. Ik trek de veldsla zelf altijd een beetje uit elkaar. Snijd de peer in stukjes en verdeelΒ over de sla. Verkruimel de geitenkaas erover en verdeel de cashewnoten over de salade. Meng de appelazijn met de honing en giet de dressing over de salade.

Enjoy!! πŸ˜€

1 thought on “Friszoete salade met geitenkaas, peer en cashews

Geef een reactie