Close
Avocado Heks’nkaas amuses vega of met garnaal

Avocado Heks’nkaas amuses vega of met garnaal

Ik wilde dit jaar toch echt weer een kerstmenu in elkaar flansen voor de blog. Vorig jaar was het er niet meer van gekomen, op een deze kerstboom pizza’s na. Dus dit jaar wilde ik dus weer een heel menu, van amuse tot dessert en wat lekker bij de koffie. En na de double chocolate tulband cake voor bij de koffie komen de amuses voor het diner. Maar je kan deze avocado Heks’nkaas amuses ook als borrelhapje serveren.¬†

Ik was afgelopen vrijdag op een event van Heks’nkaas en daar maakte ik o.a. mijn eigen Heks’nkaas. Dit werd een combinatie van radijs, augurk, lente ui, bieslook en een beetje basilicum. Erg lekker! Maar voor dit recept gebruik in wel de originele Heks’nkaas. Anders zou het wel heel lastig worden voor jou om te kunnen maken. En daar houden we niet van toch? Ik niet in ieder geval. En daarom is dit ook weer een heel simpel gerechtje om te maken.

avocado Heks'nkaas amuses borrelhapje

Ik koos voor 2 verschillende toppings. Zelf eet ik wel vis en schaaldieren maar wil je helemaal vegetarisch eten dan heb ik een vega optie toegevoegd. In plaats van een garnaal koos ik hier dan voor een framboos. Maar je zou ook voor een cherry tomaatje kunnen kiezen.

Voor 12 amuses/borrelhapjes heb je nodig:

  • 1 kleine avocado
  • 1/2 tl citroensap
  • 2 EL Heks’nkaas origineel of tomaat basilicum
  • peper en zout naar smaak
  • Verse peterselie en munt (alleen als je frambozen gebruikt)
  • kleine ronde toastjes, toast cupjes of amuse lepels

Toppings:

  • garnalen
  • frambozen of cherry tomaatjes, gehalveerd

Zo maak je de avocado Heks’nkaas amuses:

Snijd de avocado doormidden, haal de schil eraf en de pit eruit. Prak de avocado met een vork fijn, ik doe dit op een snijplankje omdat dit makkelijker gaat dan in een kommetje. Schep de avocado dan in een kommetje en meng met de Heks’nkaas en het citroensap. Proef en breng verder op smaak met wat peper en zout. Leg 12 toastjes of amuse lepels klaar. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit het mengsel op de toastjes of lepels. Top af met de garnalen, frambozen of tomaatjes en de peterselie/munt.

Enjoy! ūüėÄ

Liefs Manon radijs

Ga jij deze avocado Heks’nkaas amuses maken? Ik vind het super leuk om¬†jouw creatie¬†te zien! Dus¬†tag¬†mij vooral in je foto of gebruik de¬†hashtag¬†#healthyfoodie_manon¬†als je ze deelt op¬†Facebook¬†en/of¬†Instagram!

avocado Heks'nkaas amuses

Geef een reactie