Close
Bieten carpaccio met geitenkaas, frambozen en balsamico crème

Bieten carpaccio met geitenkaas, frambozen en balsamico crème

Ik ben gek op bietjes! En deze spelen dan ook een fijne rol dit jaar in mijn kerstmenu. Je vind ze namelijk in het voorgerecht, in deze bieten carpaccio met geitenkaas, frambozen en balsamico crème, maar ook in het hoofdgerecht.

Vroeger was ik gek op carpaccio. De vleesversie bedoel ik dan hè. Nu heb ik die al lang niet meer op natuurlijk maar ik vind carpaccio wel echt een mooi voorgerecht waar je veel lekkere vegetarische varianten van kunt maken. Bieten carpaccio is er daar een van. En op het eerste gezicht lijkt het nog op de vleesvariant ook. Kun je mooi je gasten mee voor de gek houden. 😉

Bieten carpaccio

Naast dat dit een super lekkere vegetarische carpaccio is is hij ook heel mager en krijgen jij en je gasten al een mooie portie groenten binnen. En dat wil je, toch?

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 2 grote biologische gekookte rode bieten
  • 4-5 plakjes zachte geitenkaas
  • Balsamico crème
  • Veldsla
  • Verse frambozen
  • Gehakte hazelnoten (Lidl)

Zo maak je de bieten carpaccio:

Snijd de bieten met een mandoline in dunnen plakjes. Heb je geen mandoline, snijd dan dunne plakjes met een mes.

Verdeel ze over 4 borden. Drizzle er wat balsamico crème overheen, verkruimel de geitenkaas erboven en leg er wat veldsla op. Maak af met de frambozen en gehakte hazelnoten.

Enjoy! 😀

Liefs Manon avocado

Ga jij deze bieten carpaccio met geitenkaas, frambozen en balsamico crème maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

bieten carpaccio met geitenkaas, frambozen en balsamico crème

Geef een reactie