Close
Blender pannenkoekjes met gebakken appel

Blender pannenkoekjes met gebakken appel

Deze blender pannenkoekjes met gebakken appel zien er niet alleen onwijs lekker uit ze zijn ook nog eens loaded with veggies! Die veggies zijn goed verstopt en dus is dit ontbijtje ook kids proof.

Wat voor mij typisch najaar is is gebakken appel én worteltaart. In dit recept combineer ik deze twee. De wortel gaat namelijk door het beslag waardoor het goed verstopt is voor eventuele lastige groente-eters. Door de combinatie met de ahornsiroop, notenpasta en gebakken appel is dit ontbijtje een waar feestje voor je smaakpapillen!

Je kunt er voor kiezen om de wortel mee te blenden in het beslag of er later doorheen te roeren.

blender pannenkoekjes met gebakken appel

Voor 2 porties heb je nodig:

Toppings:

Zo maak je de blender pannenkoekjes met gebakken appel:

Doe de havermout in een blender en mix tot je fijn meel hebt. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe behalve het bakpoeder, de psylliumvezels en de wortel. Wil je de wortel nu al toevoegen dan kan dat.

Roer er dan handmatig de wortels, psylliumvezels en bakpoeder doorheen en laat het beslag even 5 minuten staan. De psylliumvezels nemen dan het vocht op zodat het beslag wat dikker wordt.

Bak ondertussen in een koekenpan de appelblokjes in wat olie aan en bestrooi ze met de kaneel. Bak de appelstukjes omscheppend tot ze zachter zijn geworden.

Verwarm een andere koekenpan met wat olie en schep kleine hoopjes van het beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.

Verdeel de pannenkoekjes over 2 bordjes en verdeel over elk stapeltje een lepel notenpasta, schep hierop de appelstukjes. Schenk er ahornsiroop naar wens over en garneer eventueel nog met bijenpollen en pompoen- en zonnebloempitten.

Enjoy! 😀

Liefs Manon ananas
blender pannenkoekjes met gebakken appel
blender pannenkoekjes met gebakken appel

In deze blog gebruik ik producten van KoRo en Bio Today. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen en/of erover te schrijven deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie