Close
Bloemkool steaks met pompoen aardappelpuree

Bloemkool steaks met pompoen aardappelpuree

Voor het hoofdgerecht kies ik vegetarisch omdat ik geen genoeg kan krijgen van flinke porties groenten! En deze bloemkool steaks vind ik veel mooier dan een stuk vlees of vis op mijn bord. 😌 Ik vind het nog lekkerder ook. Waar ga jij voor deze kerst? Vlees, vis, vega of een mix ervan?

Bloemkool is super veelzijdig en gegrild of geroosterd mijn favoriet. Maar ook als rijst de ideale koolhydraatarme rijstvervanger. Bloemkool steaks stonden al lang op mijn to-make-lijstje en kerst leek mij het ideale moment om deze mooie steaks te delen.

Ik serveer er een lekkere pompoen aardappelpuree bij. Door de pompoen krijgt hij een mooie oranje kleur wat extra leuk staat op je bord. En natuurlijk is het ook de ideale manier om extra groenten te serveren zonder dat je kids of lastige groente-eters het doorhebben. ūüėČ

Schrikt de kleur je gasten af? Dan kun je ook kiezen voor deze aardappel bloemkool puree, die dankzij de kleur van de bloemkool niet verraad dat er extra groenten in verstopt zijn.

Bloemkool steaks met pompoen aardappelpureeBloemkool steaks met pompoen aardappelpuree

Dit hoofdgerecht is volledig plantaardig, mag het ook vegetarisch zijn voor je? Wat de puree extra lekker maakt is door er fijn geraspte Parmezaanse kaas aan toe te voegen. Zet hiervoor de pan na het pureren nog even kort op het vuur en roer de kaas erdoor. Warm al roerende een paar minuten zodat de kaas kan smelten in de puree.

Voor 4 personen heb je nodig:

Voor de bloemkool steaks:

 • 1 grote bloemkool
 • Olijfolie
 • Kruidenmix ‘potatoes for pimps’ van Green Gypsy Spits
 • Knoflookpoeder
 • Gerookte paprikapoeder
 • Peper en zeezout
 • Pijnboompitten, kort gebakken in een droge koekenpan
 • Verse peterselie en basilicum, fijn gehakt

Voor de pompoen aardappelpuree:

  • 250 gram kruimige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 400 gram Oranje of flespompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 EL mediterraanse mosterd

Zo maak je de bloemkool steaks met pompoen aardappelpuree:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de bloemkool in dikke plakken van 1,5 cm. Besprenkel een ovenschaal of bakplaat met olijfolie en leg de bloemkool steaks er in en besprenkel de steaks aan de bovenkant met olijfolie. Bestrooi de steaks met kruiden en bak ze 15-20 minuten in de oven.

Zet in de tussentijd de aardappelen en pompoen net onder water, voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook 15 minuten tot de pompoen en aardappelen zacht zijn geworden. Giet ze daarna af maar vang wat van het water op. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree.

Verdeel de puree over 4 borden en leg hier de steaks bovenop. Garneer met de pijnboompitten, peterselie en basilicum.

Enjoy! ūüėÄ

Liefs Manon wortel

Ga jij deze bloemkool steaks met pompoen aardappelpuree maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Bloemkool steaks met pompoen aardappelpuree

Geef een reactie