Close
Boho-Tiffin review

Boho-Tiffin review

Kun je verliefd zijn op een lunchtrommel?! Nou ik ben het in elk geval wel!

Heb je al wel eens gehoord van Boho-Tiffin? Zo niet, laat mij je dan even aan hem voorstellen.

screenshot_2016-02-21-18-44-51-1.png

Chantal van den Boomen is bedenker en oprichtster van het merk Boho-Tiffin. Chantal ontdekte door over te stappen naar verse, biologische, suiker- en E-nummervrije voeding dat haar energiedipjes tot de verleden tijd behoorden. Alleen vond ze de saaie plastic bakjes, waarin ze haar vers bereide maaltijden in vervoerde een doorn in haar oog. Ze wilde een lunchtrommel die niet alleen haar gezonde leefstijl vertegenwoordigde maar welke tegelijkertijd ook naadloos aansloot bij de laatste modetrends, en met een flinke dosis bohemian.

En zo ontstond de Boho-Tiffin! 

De tiffin, ook wel Dabba of Rantang genoemd, ontbreekt in geen enkele Indiase keuken en is al eeuwenlang onderdeel van de Indiase eetcultuur. Tiffin betekent letterlijk tweede ontbijt of lunch en is ontstaan in British India.

De stapelbakjes worden traditioneel gebruikt voor het vers houden en transporteren van heerlijk, verse huisgemaakte Indiase gerechten. Alleen al in Mumbai worden er dagelijks 75.000 tiffins rondgebracht door zo’n 4000 Dabbawalla’s, tiffin koeriers.

Handig formaat en geen losse bakjes meer

De bakjes hebben een handig formaat en doordat ze stapelbaar zijn, zijn ze  handig mee te nemen. Ik sleurde voorheen altijd een mini koeltasje mee met daarin al mijn snacks en lunch items apart verpakt in losse plastic bakjes of glazen potjes. Dat tasje rammelde aan het einde van de dag aan alle kanten door de lege bakjes.

Nu sta ik steeds te kijken of ik niet iets vergeten ben omdat ik nog niet gewend ben dat alles in 1 handig torentje mee gaat! 😀

En extra handig vind ik dat je het bovenste bakje ook solo mee kunt nemen. Als ik  een halve dag ga werken neem ik altijd alleen wat tussendoortjes mee. Zo hoef ik dus niet de hele Boho-Tiffin mee te nemen maar kan ik toch genieten van mijn healthy snacks uit een stylish bakje! Daarnaast is de Boho-Tiffin gemaakt van duurzaam RVS (roestvrijstaal), met als voordeel dat er geen nare luchtjes in achter blijven en dat ze niet verkleuren. En hij is BPA vrij.

Zo stel je je eigen Boho-Tiffin samen

Als je een Boho-Tiffin gaat bestellen kun je allereerst kiezen uit 8 verschillende designs.

Vervolgens kies je een hanger uit. Deze hangers worden allen met de hand gemaakt en geen één hanger is hetzelfde. Dat maakt je Boho-Tiffin extra uniek!

Als laatste kies je een netbag uit, welke in 5 verschillende kleuren verkrijgbaar is. Door de netbag blijft je Boho-Tiffin goed zichtbaar en dat is uiteraard de bedoeling!

screenshot_2016-02-21-18-43-15-1-1.png

Prijskaartje

De Boho-Tiffin is niet goedkoop. Hij kost namelijk €39,95.

Wel heb je dan een echt unieke lunchtrommel. Een die niet iedereen heeft, want je stelt hem ten slotte helemaal zelf samen. En als je het mij vraagt, je lunch wel extra lekker maakt! Het oog wil tenslotte ook wat, toch?

Maar kun je het je nu echt niet veroorloven, zet hem dan op je verlanglijstje voor je verjaardag of kerst. Er zijn namelijk cadeaubonnen verkrijgbaar via de website van Boho-Tiffin.

Of je doet mee met een winactie, zoals ik. Ter ere van het 1-jarig jubileum kon je mee doen met een winactie en ik won! Ik was werkelijk waar zo happy! 😀

Mijn keus voor het design was zo gemaakt! Ik koos namelijk gelijk voor de prachtige “Pavone”. Ik heb altijd al iets met de mooie kleuren van een pauw gehad, en toen Chantal een maand of 4 geleden met dit ontwerp kwam stond de Boho-Tiffin nog hoger op mijn verlanglijstje. Ik koos er een hanger bij en de netbag in fuchsia. Zo past hij perfect bij mij!

Recepten voor in Boho-Tiffin

In je Boho-Tiffin neem je natuurlijk lekkere gezonde dingen mee. En om mijn Boho-Tiffin in te wijden maakte ik 2 lekkere salades die erin mee mochten.

Ik maakte deze heerlijke slanke aardappelsalade en deze fris pikante wortelsalade voor de lunch. Ook gingen er wat lekkere rozijnenballetjes in mee om te snacken.

En zeg nu zelf, ziet het er niet overheerlijk en veel leuker uit om zo te mogen lunchen?

Eindconclusie.. Ik ben uitermate blij en tevreden met mijn prachtig mooie trendy lunchtrommel!

En heb ik jou nu net zo enthousiast gemaakt als ik zelf ben over de Boho-Tiffin? Ga dan snel naar www.boho-tiffin.com en stel je eigen unieke Boho-Tiffin samen!

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie