Close
Broodje groenten!

Broodje groenten!

Broodje groenten? Ja, zo noemden ze dit broodje bij het tankstation waar ik het at, onderweg naar huis vanuit Texel. Tijdens onze vakantie heb ik alleen vegetarisch gegeten maar ik ben nog geen echte vegetariër. Vis eet ik nog wel af en toe maar ik wil wel echt gaan stoppen met het eten van vlees. Nu at ik al bijna geen vlees meer maar ik heb de knoop doorgehakt dat ik er echt mee wil stoppen. Ik ben benieuwd of het me ook echt gaat lukken.

Door deze keuze nu gemaakt te hebben gaat mijn blik dus nog meer open staan voor vegetarische opties. Vaak kom je dan een hoop kaas tegen als vegetarische optie maar ik wil ook wel eens iets anders dan kaas. Ja echt! 😉 En het is ook niet zo dat ik nu zo vaak vlees op brood at hoor, bijna nooit eigenlijk, maar dit broodje verraste me echt! Nu zul je misschien denken wat is er nu zo spannend aan een broodje groenten? Nou de combi van hummus met paprika is niet echt spannend nee. Wat dit broodje extra sjeu geeft zit hem in de augurk! Zo raar dat ik nooit zelf op deze combi gekomen ben want ik vind augurken echt super lekker! En dat is dus echt wat dit broodje voor mij onweerstaanbaar maakte!

Broodje groenten2

Voor 1 broodje groenten heb je nodig:

  • 1 meergranen of volkoren broodje, afgebakken
  • hummus, naturel
  • 1/4 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1/4 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 plakken augurk, voorgesneden in pot
  • handje rucolaZo maak je het:

Snijd het broodje doormidden en besmeer de onderste helft met hummus. Verdeel de paprika erover, leg de plakken augurk erop. Verdeel de rucola erover en leg de bovenkant van het broodje erop.

That’s it!

Enjoy! 😀

Wat ook echt een lekker vegetarisch broodje is, is dit broodje met vegetarische braadworst! Eet jij ook minder vlees of ben je vegetarisch? Ik ben benieuwd wat jouw favoriete vegetarische broodje is! Laat je het me weten in een reactie hieronder? Vind ik leuk!! 😀

Broodje groenten3

4 thoughts on “Broodje groenten!

  1. Lekker met augurk, wat een goed idee! Ik ga het ook een keer proberen! Zelf eet ik ook geen vlees maar wel af en toe vis. Ik eet graag een broodje met hummus, gegrilde paprika (uit pot), geitenkaas en eventueel nog wat sla. Ook echt een lekkere combi vind ik!

    1. Ja zo simpel he! Ik eet ook nog vis hoor. Maar dat is maar af en toe. En ja hummus blijft gewoon te lekker ook! En geitenkaas ook!

Geef een reactie