Close
Caesar salad pizza!

Caesar salad pizza!

Hoe geweldig is dit recept?! Want wie niet kan of wil kiezen tussen salade of pizza kan nu kiezen voor beide! Met deze Caesar salad pizza geniet van alle twee!

En nee dat is echt niet raar. Het is serieus heel erg lekker en ik snap niet waarom ik dit zelf niet bedacht heb. Ik ben gek op pizza en ik houd van salades dus dit had ik gerust zelf kunnen bedenken. Maar Magioni was me dus voor en daar ben ik ze dankbaar voor want ik ga deze Caesar salad pizza zeker vaker op het menu zetten!

Caesar salad pizza 3

Pizza dieet, the Summer Edition

Doe jij ook mee met het 3-daagse pizza dieet van Magioni? Wie wil er nu niet 3 dagen lang ontbijten, lunchen én dineren met pizza? Ik wel hoor! En ik doe dan ook met veel plezier weer mee. En jij kunt ook mee doen want je kunt het receptenboekje downloaden via de website van Magioni door op deze link te klikken. Het leuke is deze keer dat je zelf kunt kiezen wanneer je welke pizza inzet en je hoeft je dus niet aan een bepaalde volgorde te houden want alle pizza’s uit elke categorie (ontbijt, lunch of diner) bevatten ongeveer dezelfde verhoudingen qua macro’s. Mix en match dus waar jij die dag zin in hebt. Dit recept voor deze Caesar salad pizza is voor 2 personen omdat je deze als lunch eet in het pizza dieet. Maar volg je het dieet niet dan zou je de hele pizza ook in je eentje als diner kunnen eten.

Caesar salad pizza 2

Caesar salad

Nu is een klassieke Caesar salad natuurlijk met kip maar ik heb deze vervangen voor een plantaardige variant. Maar deze Caesar salad pizza is verder niet vegan omdat er wel Parmezaanse kaas overheen gaat. Deze zou je, als je hem wel vegan wilt eten, kunnen vervangen door een vegan variant of weg kunnen laten.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

 • 1 Magioni bloemkoolbodem
 • 150 gram gemengde sla, ik gebruikte de gemende sla van Albert Heijn met batavia sla, radicchio en gele wortel (mijn favoriet)
 • 1 verpakking plantaardige kipstukjes van Vivera
 • 2 EL olie
 • 1 tl paprikapoeder
 • peper
 • knoflookpoeder
 • paar cherrytomaatjes, in plakjes gesneden
 • 1 lente uitje, in ringetjes gesneden
 • 1 ei
 • 3 EL amandel yoghurt van Abbot Kinney’s of andere (plantaardige) yoghurt
 • 2 tl citroensap
 • 2-3 tl mosterd
 • Parmezaanse kaas

Zo maak je de Caesar salad pizza:

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de bloemkoolbodem 10-12 minuten. Zet een steelpannetje water op met het ei. Kook het ei hard in 7-8 minuten.

Maak de dressing door de yoghurt met de mosterd en citroensap en eventueel nog wat knoflookpoeder te mengen. Meng de sla met de dressing. Marineer de kipstukjes met de olie en paprikapoeder en breng verder op smaak met wat peper. Verwarm een koekenpan en bak de kipstukjes 4 minuten op halfhoog vuur goudbruin.

Laat de bodem wat afkoelen en beleg hem dan met de sla, kipstukjes, tomaatjes, lente ui, het ei en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Enjoy! 😀

Liefs Manon avocado

Ga jij deze Caesar salad pizza maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Magioni. Ondanks dat ik Magioni gratis ontvangen heb om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.


Geef een reactie