Close
Carrot cake oats van Steffi | Loaded with veggies!

Carrot cake oats van Steffi | Loaded with veggies!

Vandaag deelt mede Tilburger en collega orthomoleculair voedingsadviseur Steffi een heerlijk ontbijtrecept! Met deze carrot cake oats geef je namelijk een super gezonde start aan je dag! Lees snel verder voor het recept en meer over Steffi!

Steffi

Hi! Ik ben Steffi, 34 jaar en eigenaresse van Steffi de Rijck – Voeding & Lifestyle.

In mijn praktijk help ik (voornamelijk) vrouwen om van hun kwaaltjes, overgewicht en vermoeidheidsklachten af te komen, waardoor ze beter in hun vel komen te zitten en meer energie hebben. Hoe ik dat doe? Door mijn eigen ervaringen met gezondheidsklachten te combineren met mijn kennis als orthomoleculair adviseur en gewichtsconsulent.

Mijn liefde voor gezonde voeding en lifestyle begon een aantal jaar geleden, toen ik (noodgedwongen) mijn hele leefstijl omgooide. Ik heb al sinds mijn 15e de ziekte van Crohn en na vele slechte ervaringen met medicatie en zelfs een operatie, was ik het beu. Ik schakelde de hulp in van een diëtist en een orthomoleculair therapeut, omdat ik wilde proberen mijn darmklachten te verminderen met voeding in plaats van medicatie. En guess what? Niet alleen mijn darmklachten werden minder maar ook mijn gewicht, waar ik toch al jaren mee aan het jojo-en was. Kwam dat even mooi uit, zeker aangezien er na mijn zwangerschap toch flink wat kilootjes waren blijven hangen…

Door deze nieuwe leefstijl had ik veel meer energie en minder last van allerlei kwaaltjes, dat gun je toch iedereen? Ik besloot daarom mijn carrière als jurist op te geven en mezelf om te scholen tot gewichtsconsulent en orthomoleculair adviseur. En zo ontstond mijn praktijk, waarmee ik tot op de dag van vandaag super blij ben! Benieuwd of ik iets voor jou kan betekenen? Op mijn website www.steffiderijck.nl vind je alle ins en outs en mocht je vragen hebben, mail me dan gerust op info@steffiderijck.nl.

Loaded with veggies!

Ook op Instagram @steffiderijck en Facebook @steffiderijckvoedingenlifestyle probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren om gezond(er) te eten en leven. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen Manon mij vroeg of ik een recept wilde delen voor haar blog Loaded with veggies! Ik probeer zelf zo’n 500 gram groente per dag te eten (of drinken) maar dat lukt mij ook niet altijd dus super handig deze rubriek!

Ontbijtjes zijn mijn favoriet dus ik koos voor een ontbijtrecept. Met maar liefst 100 gram groente erin verwerkt! Gezonder kun je de dag niet starten!

Wat heb je nodig om dit heerlijke ontbijtje te maken?

  • 100 gram wortels
  • 200 ml amandelmelk
  • 40 gram havermout
  • 1 appel
  • Een handje rozijnen
  • Een handje pecannoten
  • Kaneel

En hoe maak je de carrot cake oats?

1. Rasp de wortels of maal ze fijn in een keukenmachine.

2. Was of schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.

3. Doe de amandelmelk, havermout, wortelrasp en de helft van de appelstukjes in een pannetje. Breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen.

4. Schep de havermoutpap in een kom en versier met de overgebleven appelstukjes, wat rozijnen, pecannoten en kaneel.

Eet smakelijk!

carrot cake oats van Steffi

Geef een reactie