Close
Carrot cake bliss balls | Eiwitrijk & Glutenvrij

Carrot cake bliss balls | Eiwitrijk & Glutenvrij

Wat doe je als je wortelpulp over hebt van het juicen? Daar maak je de lekkerste carrot cake bliss balls mee! Ze zijn ook nog eens eiwitrijk én glutenvrij, de ideale snack of on the go ontbijtje dus!

Ik ben gek op wortels! Van slowjuiced sap tot soep, van pasta’s en curry’s tot pancakes, wafels en bliss balls je kunt ze overal in verwerken! I love it!

Leuk weetje, mijn vader noemde mij vroeger liefkozend worteltje. Eerlijk gezegd heb ik geen idee waarom hij mij zo noemde, of dat was omdat ik vroeger al gek was op wortels..? Helaas kan ik het hem ook niet meer vragen want hij overleed in 2011. Hoe dan ook, ik ben er nog altijd dol op!

carrotcake bliss ballscarrotcake bliss ballsGarden of Life

Ik maak deze carrotcake bliss balls lekker eiwitrijk door er een van mijn favoriete eiwitpoeders aan toe te voegen. De Raw Organic Protein & Greens.

Dit eiwitpoeder is volledig plantaardig én bevat ook nog eens een mix van groenten, zoals broccoli, spinazie en alfalfa en probiotica.

Neem gerust even een kijkje in de webshop van Garden of Life. Je krijgt namelijk met code MANON maar liefst 25% korting!

Dit heb je nodig voor +/- 24 carrot cake bliss balls:

  • 125 g wortelpulp of fijngeraspte wortel
  • 300 g medjool dadels zonder pit (gemeten nadat de pit is verwijderd)
  • 315 rauwe walnoten (of andere noten, zoals pecannoten of cashewnoten)
  • 2 tl vanille-extract
  • mespuntje zeezout
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 scoup (=+/- 30 gram) Raw Organic Protein & Greens of amandelmeel
  • 50 gram amandelpasta of andere notenpasta naar wens

Voor de topping:

  • kokosrasp

Zo maak je de carrot cake bliss balls:

Voeg aan de keukenmachine de ontpitte dadels toe en mix tot er kleine stukjes overblijven of een bal ontstaat. Haal uit de keukenmachine en zet apart.
Voeg walnoten, vanille, zout en kruiden toe aan de keukenmachine. Mix tot een half fijne mengsel is – ongeveer 15 seconden. Voeg vervolgens de amandelpasta, dadels en de wortelpulp toe en pulseer in stappen van 1 seconde tot er een los deeg ontstaat en de wortelen net zijn opgenomen. Pas op dat je niet te veel mengt. Het moet een soepel ‘deeg’ zijn, geen puree.
Voeg dan het eiwitpoeder toe en pulseer een paar keer tot dit goed is gemengd maar geen puree is geworden.
Schep met een lepel kleine hoopjes van het deeg en rol tot balletjes. Rol de balletjes door de kokosrasp en leg ze op een bord. Ga zo door tot al het deeg op is en zet de balletjes dan 2 uurtjes in de vriezer om ze op te laten stijven.
Bewaar de balletjes daarna in de koelkast (1-2 weken) of vriezer (1-2 maanden).

Enjoy! 😀

Liefs Manon wortel

Ga jij deze eiwitrijk appelkruimel ontbijtje maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

carrotcake bliss balls

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Garden of Life. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie