Close
Chocolade quinoa ontbijtje met zomerfruit en amandelen

Chocolade quinoa ontbijtje met zomerfruit en amandelen

Eet jij wel eens quinoa als ontbijt? Op mijn poll via Insta stories gaf maar liefst 89% aan dat ze quinoa nog nooit als ontbijt gegeten hadden. Daar wil ik graag verandering in brengen want dit wil je echt niet missen hoor! Probeer dit chocolade quinoa ontbijtje met zomerfruit en amandelen maar eens!

En maar liefst 86% van de stemmers op de poll wilde dat ik het recept voor dit chocolade quinoa ontbijtje met zomerfruit en amandelen zou delen. Et voila! Hier is ‘ie dan! Maar eerst vertel ik nog even kort hoe het komt dat ik het zo graag eet.

Glutenvrij

Ik probeer nog steeds zoveel mogelijk glutenvrij te eten. Waarom? Ik begon er weer mee toen ik van de candida infectie in mijn darmen af wilde komen. En dit heeft daar ook zeker aan bijgedragen dat ik er vanaf gekomen ben, maar ik merkte ook dat mijn darmen toch echt veel beter gaan op zoveel mogelijk glutenvrij eten i.p.v. glutenrijk.

Daarnaast ben ik me ook steeds meer aan het verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde (ik start in januari namelijk met een cursus tot orthomoleculair voedingsadviseur) en daarin is het advies ook om glutenvrij te eten. Dus eigenlijk was mijn stap naar glutenvrij, een paar jaar geleden, helemaal zo gek nog niet. Wel had ik het de afgelopen jaren wat meer op zijn beloop gelaten maar daar kom ik nu dus weer op terug. Ik voel me er namelijk echt veel beter bij als ik (zoveel mogelijk) glutenvrij eet. De regel die ik voor mezelf nu hanteer is dan ook om maximaal twee maaltijden op een dag te eten die gluten bevatten. En dan bedoel ik brood, crackers en pasta e.d. gemaakt van tarwe, rogge of spelt. Maar mijn streven is maximaal één keer per dag.

Quinoa

Quinoa, je zou het schijnbaar uit “moeten” spreken als kien-wa maar ik spreek het gewoon op zijn Hollands uit als kie-no-wa, klinkt ook leuker vind ik. Wat vind jij?

Quinoa is het zaad van de ganzenvoetplant. Botanisch gezien is het geen graansoort. Het wordt echter wel een ‘pseudograan’ genoemd omdat het een gelijksoortige voedingswaarde heeft en op dezelfde manier wordt gebruikt als granen. Daarnaast zit het vol met vitaminen, mineralen en bevat het meer eiwitten, vezels en gezonde vetten dan andere granen. Quinoa is glutenvrij en wordt, vanwege zijn hoge vezelgehalte, gezien als volkoren graan.

Chocolade quinoa ontbijtje met zomerfruit en amandelen 2

Ook fijn is dat je het zowel koud als warm kunt eten en je kunt dan ook makkelijk een extra portie koken voor de volgende dag.

En dan nu het recept van dit overheerlijke chocolade quinoa ontbijtje met zomerfruit en amandelen!

Voor 2 personen/porties heb je nodig:

 • 100 gram quinoa, afgespoeld in een zeef
 • 300 ml rijstmelk, of andere (plantaardige) melk naar keuze
 • 2 volle tl rauwe cacaopoeder
 • 1 tl kaneel
 • 1/2 vanille poeder of extract

Toppings:

 • Aardbeien
 • Blauwe bessen
 • per portie: 15 gram amandelen, grof gehakt
 • per portie: 5 gram pure chocolade 70% of hoger, fijn gehakt
 • Optioneel: wat pompoenpitten
 • Optioneel: ahornsiroop

Zo maak je het chocolade quinoa ontbijtje met zomerfruit en amandelen:

Zet een steelpannetje op met de quinoa en melk en roer hier met een garde de cacaopoeder, vanille en kaneel door. Breng aan de kook en laat op een klein vuurtje 10-12 zachtjes koken. Roer regelmatig.

Verdeel de quinoa in 2 porties en garneer met de toppings.

Enjoy! 😀

Ga jij deze chocolade quinoa ontbijtje met zomerfruit en amandelen maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Liefs Manon ananas

chocolade quinoa ontbijtje met zomerfruit en amandelen 3

Geef een reactie