Close
Chocolate chip havermout pannenkoekjes

Chocolate chip havermout pannenkoekjes

Mijn wafelfase is weer terug over gegaan naar pannenkoekjes! En dit keer stap ik een oud receptje in een nieuw jasje en maakte deze overheerlijke chocolate chip havermout pannenkoekjes.

Het was al weer een eeuwigheid geleden dat ik havermout pannenkoekjes gemaakt had dus toen ik een overrijpe banaan over had ontstond het idee om een oud receptje nieuw leven in te blazen. Het recept voor havermout pannenkoekjes was een van de eerste recepten op mijn blog en ik kan het niet over mijn hart verkrijgen het te verwijderen. Ook al vind ik de foto bij het recept echt verschrikkelijk lelijk! En dus krijgt deze versie een nieuw plekje in plaats van dat ik de foto’s aanpas in het oude recept.

Ik paste het recept ook iets aan om er nóg luchtigere pannenkoekjes van te maken door psyllium vezels toe te voegen én voegde ik chocolate chips toe om ze extra lekker te maken. Want tja, wie is er nu niet dol op chocolade?!

chocolate chip havermout pannenkoekjes

Voor dit recept gebruik ik weer een aantal hele fijne producten van KoRo. Als je gaat bestellen vergeet dan niet de kortingscode MANON te gebruiken, hiermee krijg je namelijk 5% korting op je gehele bestelling!

Voor 1 portie heb je nodig:

Toppings:

Zo maak je de chocolate chip havermout pannenkoekjes:

Prak de banaan tot moes voeg het ei toe en klop los met de amandelmelk. Voeg het havermeel, kruiden en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag. Roer de psyllium vezels erdoorheen en laat een paar minuten staan zodat het beslag wat dikker wordt en roer dan de chocolade drops erdoor. Of doe al deze ingrediënten, zonder de chocolade drops in een blender en mix tot een glad beslag en roer er als laatste de chocolade drops doorheen.Verhit wat kokosolie of ghee in een koekenpan en maak kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Draai ze voorzichtig om met een platte spatel en bak ze nog even aan de andere kant.

Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer met de toppings.

Enjoy! 😀

Liefs Manon avocado

Ga jij deze chocolate chip havermout pannenkoekjes maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

chocolate chip havermout pannenkoekjesDeze blog is tot stand gekomen in samenwerking met KoRo. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

1 thought on “Chocolate chip havermout pannenkoekjes

Geef een reactie