Close
De healthy pleasure van… Anne!

De healthy pleasure van… Anne!

Ik volg Anne al een tijdje op Instagram en ze weet me telkens weer te inspireren met haar mooie foto’s van lekkere gezonde recepten! Daarnaast is haar motto, net als de mijne, Balance is key én zijn we AHmbassadeur collega’s. En vandaag deelt ze haar verhaal en haar ultieme healthy pleasure met ons!

De healthy pleasure van… Anne!

Even voorstellen…

Allereerst natuurlijk onwijs gaaf dat ik mijn healthy pleasure met jullie mag delen, dankjewel daarvoor Manon, je bent een topper!

Ik ben Anne van Healthyfoodlove.nl, 24 jaar, getrouwd en werkzaam als office manager bij een leuk jong bedrijf. Voor mijn hobby ben ik regelmatig in de keuken te vinden, bakken en bloggen zijn mijn twee favorieten!

Mijn blog en insta-naam zijn niet voor niets healthyfoodlove. Ik probeer zo gezond en puur mogelijk te eten. Het is niet zo dat mijn hele leven draait om alleen maar gezond eten, ik kan namelijk ook enorm genieten van een lekker bordje patat. ‘Balans is the keyword’, toch?

Eigenlijk ben ik nog niet zo heel lang een echte keukenprinses, zo’n vier jaar geleden wist ik niet eens dat mijn oven op verschillende standen kon en hoe ik kon zien dat een cake gaar was.

Ik heb al heel lang onwijs veel last van migraine en daar wil ik natuurlijk graag vanaf. Ik had veel gelezen over gezonde voeding (en vooral slechte suikers), wat dit met je kan doen en hoe migraine over kan gaan door het veranderen van je voedingspatroon. Ik besloot het een kans te geven en mijn leven een beetje te beteren. Dit betekent wel dat ik nu veel zelf maak, tussendoortjes koop ik haast niet meer. Ik vind het super leuk om te bakken, nieuwe plaatjes op Instagram te toveren en vooral lekker te eten.

Mijn leven is niet meer compleet zonder bakken en koken. Ik haal veel inspiratie uit de contacten die dankzij healthyfoodlove zijn ontstaan en ben echt van mening dat ‘(gezond) eten’ mensen met elkaar kan verbinden. Dat is toch geweldig?

Bananenbrood granola

Healthy pleasure

Een paar jaar geleden had ik nog nooit granola gegeten (hoe kon ik zonder??), na mijn eerste ontmoeting met dit wonderlijke etenswaar ben ik niet meer gestopt met het bakken en eten van granola. Ik heb al allerlei variates gemaakt en het verwerkt in meerdere recepten, ik maak er bijvoorbeeld koekjes van, bodems van taart, in bliss balls, als topping op mijn schaaltje kwark of ik eet het gewoon zo los uit het handje.

Het is inmiddels zover gekomen dat ik in samenwerking met Biotoday mijn eigen granola met bananenbrood smaak in de schappen bij AH heb liggen, hoe gaaf is dat?

Het oorspronkelijke recept van mijn granola met bananenbroodsmaak wil ik dan ook graag met jullie delen.

Granola met bananenbroodsmaak

Benodigdheden voor een grote pot bananenbrood granola:

 • 200 gr havermout
 • 50 gr walnoten
 • 50 gr pecannoten
 • 25 gr hazelnoten
 • 1 el lijnzaad
 • 1 el kaneel
 • 1 banaan
 • 60 ml kokosolie (gesmolten)
 • 50 ml agavesiroop
 • snufje zout

Zo maak je deze bananenbrood granola:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat/rooster met bakpapier
 2. Smelt de kokosolie en roer hier de agavesiroop doorheen, prak daarna de banaan en meng deze ook door de kokosolie en siroop heen.
 3. Meng alle droge ingrediënten door elkaar, voeg hier het kokosoliemengsel aan toe en roer het geheel totdat het kruimelige klontjes worden
 4. Verdeel de granola over de bakplaat en zet deze voor ongeveer 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
 5. Laat de granola voor serveren volledig afkoelen.

Geniet er van!

Nieuwsgierig geworden naar wat voor lekkers Anne nog meer maakt? Neem dan eens een kijkje op haar blog of volg haar op Instagram.

Geef een reactie