Close
De healthy pleasure van… Debby the chocoholic!

De healthy pleasure van… Debby the chocoholic!

Een grote inspiratie van mij deelt vandaag haar ultieme healthy pleasure! Ik bewonder Debby niet alleen vanwege de lekkere recepten die ze maakt, ik ben ook stik jaloers op haar prachtige yoga poses. Elke dag komen er allerlei poses voorbij en ze laat het zo gemakkelijk lijken! Maar vergis je niet, yoga is echt pittig! Ik zou willen dat ik het zo goed kon als Debby maar ik neem er te weinig tijd voor helaas. Benieuwd geworden naar Debby en haar healthy pleasure? Lees dan snel verder!

Hey iedereen!

Onlangs vroeg Manon of ik een gastblogje wilde schrijven voor haar blog, daar moest ik geen twee keer over nadenken! Manon en ik hebben elkaar leren kennen via Instagram en ze is een inspiratiebron voor mij, haar blog is één van mijn persoonlijke favorieten! Ik vind het dan ook een enorme eer dat ik een stukje mag schrijven voor Manon en haar lezers.

Even voorstellen..

Mijn naam is Debby, ik ben een 25-jarige, Belgische blogger met een passie voor Yoga en (gezond) eten. Ik woon al 6 jaar samen met mijn vriend en samen hebben we twee super lieve katten. Sinds februari mag ik mezelf een ‘Certified POP Pilates Instructor‘ noemen, verder ben ik nog in opleiding als Yoga Instructor. In mijn dagelijks leven ben ik veel bezig met zowel Yoga, POP Pilates als gezonde voeding, en daarnaast geef ik ook les als Yoga – en POP Pilates Instructor. Ik vind het fantastisch om mijn passies te mogen delen met anderen.

In 2016 startte ik met mijn Instagram account, @debby_the_chocoholic, waarop ik dagelijks lekkere gerechtjes deel. Ook doe ik regelmatig mee aan Yoga challenges op Instagram, hiermee daag ik mezelf dagelijks uit om op bepaalde poses te oefenen of om nieuwe poses uit te proberen. In november 2016 besloot ik mijn blog op te starten omdat ik veel vraag kreeg naar yoga-oefeningen en recepten. Tot nu toe heb ik hier geen moment spijt van gehad!

de healthy pleasure van... debby the chocoholic 2
Yoga pose van Debby

Zoals de meesten wel al weten, ben ik een echte chocoladeliefhebber. Er gaat bijna geen dag voorbij waarop ik geen stuk chocolade eet. Ik snack eigenlijk heel graag en doe dit dan ook dagelijks (oeps). Mijn favoriete snack? Een reep Tony’s Chocolonely – Karamel Zeezout.

Ik sta ook heel graag in de keuken om koekjes te bakken, ik hou vooral van de geur die in de keuken en woonkamer hangt na het bakken. Versgebakken Chocolate Chip Cookies zijn dé lekkerste koekjes ooit, hier kan je me echt op elk moment voor wakker maken. Want zeg nu eerlijk, wie houdt er niet van koekjes? Eén van mijn favoriete koekjesrecepten is dan ook Chocolate Chip Cookies, maar de meeste recepten zijn jammer genoeg niet zo gezond. Na een lange zoektocht naar een gezonder recept en na enkele gefaalde pogingen, besloot ik van mijn origineel recept wat aan te passen en er een ‘iets gezondere’ twist aan te geven. De koekjes waren in no-time op en werden door verschillende monden beschreven als “De beste koekjes die ik tot nu toe gemaakt heb”. Daarom wil ik dit lekker receptje vandaag met jullie delen. Smullen verzekerd!

image2 (1)

Healthy Chocolate Chip Cookies

Ingrediënten:

 • 100 g kokosolie
 • 130 g bloem
 • 50 g kokosbloesemsuiker
 • 1 tl bakpoeder
 • 1/2 tl zout
 • 1 ei
 • 1 tl vanillesuiker (of vanille essence)
 • 75 g havermout
 • Chocolade chips

Bereiding:

Verwarm een oven voor op 180°C.

Neem een mengkom en doe hierin de kokosolie samen met de kokosbloesemsuiker. Pak een handmixer en mix tot je een smeuïge massa verkrijgt. Voeg het ei en de vanillesuiker (of essence) toe en mix opnieuw.

Voeg dan de bloem, het zout en het bakpoeder toe aan het mengsel. Mix opnieuw tot je een deegbal verkrijgt. Voeg nu de havermout en chocolade chips (naar keuze) toe. Gebruik je handen om de deegbal te kneden.

Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Spray/ Vet in indien nodig.

Rol kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Duw de balletjes tot een plat koekje met een lepel. Plaats in de oven en bak 15 min. tot de koekjes goudbruin zien.

Wanneer de koekjes klaar zijn, laat je ze een beetje afkoelen zodat ze kunnen harden.

Enjoy! 😀

Voor meer over Debby en haar lekkere recepten en yoga inspiratie kun je een kijkje nemen op haar blog, of volg haar via Instagram of Facebook.

image1 (1)

[pzzwidget id=97121 height=300 width=300]

 

2 thoughts on “De healthy pleasure van… Debby the chocoholic!

  1. Jij bedankt voor je leuke stukje en het mooie recept! Ik ga ze snel ook maken! En ik laat je uiteraard weten hoe ik ze vind!

Geef een reactie