De healthy pleasure van… Emilia Boers!

Ik volg de knappe Emilia nog niet zo heel lang maar als je haar Instagram bekijkt dan snap je vast wel waarom ik haar ben gaan volgen. Ze maakt namelijk prachtige foto’s van de lekkerste creaties. Maar daarnaast is het ook een echte doorzetter! Ze overwon namelijk een heftige eetstoornis. Gelukkig is dat nu verleden tijd en kan ze weer echt genieten van eten. En vandaag deelt zij haar ultieme healthy pleausure!

Even voorstellen…

Hi iedereen! Ik ben Emilia, een foodie in hart en nieren. Sinds een jaar heb ik mijn eigen blog Emiels Kitchen waar ik iedere week nieuwe artikelen deel met de meest verrukkelijke recepten, handige tips and tricks en reviews van nieuwe lekkere producten. Ik probeer te benadrukken dat je moet blijven genieten van eten en je niet schuldig hoeft te voelen na iets lekkers. Balance is the key! Ben je benieuwd naar meer artikelen? Neem dan eens een kijkje op www.emielskitchen.com.

Naast mijn blog, zit ik momenteel in mijn laatste jaar atheneum. Als scholier probeer ik zo gezond mogelijk te eten, koken en bakken, wat soms lastig is. Ze zien me op school alweer aankomen met een bak sla en wortels! Elke dag kook ik thuis met verse groenten en kruiden en probeer ik weer wat smakelijks op tafel te zetten. De laatste tijd verdiep ik me ook steeds meer in een vegan lifestyle. Heel interessant en leuk om mee te experimenteren, want hoe kook je zónder dierlijke producten iets lekkers? Koken verveelt dus nooit en blijft een feestje omdat je altijd iets anders op tafel tovert!

Daarnaast serveer ik met veel liefde bio ontbijtjes bij Le Pain Quotidien in Knokke waar ik in mijn vakanties en weekenden werk. Ook in Nederland kun je Le Pain Quotidien vinden in Amsterdam en in Amstelveen. Mocht je ooit eens in Knokke zijn om te genieten aan de kust, kom dan zeker eens langs! Mijn favorieten bij Le Pain Quotidien? De rode bietenkaviaar, kurkuma latte en granola parfait!Tenslotte drink ik graag (veel, heel veel) koffie, fleur ik mijn havermoutje leuk op voor een mooie foto, maak ik verre wandelingen met mijn hond, struin ik alle winkels en hotspots af en daarbij iets minder graag: leeg ik daarbij ook meteen mijn rekening, tennis ik doordeweeks, duik ik de keuken in om te koken en bakken, maak ik graag mooie stedentrips met vriendinnen of hang ik uren op de bank met mijn grootste vriend: Netflix.

HFM RAW SNICKERS 2

Healthy Pleasure

Nu je me een beetje kent, zal je begrijpen dat ik ook graag healthy pleasures maak. Urenlang kan ik in de keuken staan, op zoek naar hét perfecte recept. Ik heb mijn hart afgelopen maand verloren aan deze Raw Snickers. Ik kan je een ding zeggen, je wilt niet meer zonder als je deze geprobeerd hebt! Met slechts zeven ingrediënten heb je ze ook nog eens zo gemaakt. Je kunt me hier echt wakker voor maken omdat ze supergezond zijn en bijna net zo lekker (of zelfs lekkerder!) dan gewone Snickers. Wil je een keertje gezond ‘zondigen’, maak ze dan zeker weten. Ze zijn het proberen waard. Wat zeg ik, méér dan het proberen waard!

Ingrediënten voor 1 ‘cake’

Bodem:

  • 200 gram havermout
  • 10 el pindakaas (of notenboter)
  • 4 el kokosolie

Middelste laag:

  • 200 gram dadels
  • klein scheutje water
  • snufje kaneel/pumpkin spice

Bovenlaag:

  • 3 amandelen per plak

Bereiding:

1. Mix in een keukenmachine de havermout, pindakaas en kokosolie. Verdeel het mengsel in een cakevorm met bakpapier. Laat ondertussen de dadels weken in water.

2. Spoel de keukenmachine om en meng de dadels met water en kaneel tot een smooth mengsel en verdeel dit over de cakevorm.

3. Zet de cakevorm voor minstens 3 uur in de vriezer.

4. Snijd de ‘cake’ aan in plakken, en verdeel over iedere plak drie amandelen.

5. GENIETEN!

Ik ben heel benieuwd wat je van dit recept vindt en of je ze zelf ook eens gaat maken. Ik beloof je, je krijgt geen spijt!

HFM RAW SNICKERS 3

Geef een reactie