Close
De healthy pleasure van… Lindsey Thompson!

De healthy pleasure van… Lindsey Thompson!

Vandaag deelt lieve Lindsey haar healthy pleasure. Ik volg Lindsey al een paar jaar met veel plezier want het is zo’n ontzettende vrolijke en lieve meid! En ze maakt ook nog eens super lekkere dingen en prachtige foto’s! En het leuke aan haar healthy pleasure is dat het niet alleen een heel lekker recept is, je kunt het ook nog eens op 3 verschillende manieren maken!

Even voorstellen…

Héy! Mijn naam is Lindsey Thompson, 24 jaar en ik kom uit Noord-Brabant, vlakbij Eindhoven. Wat vind ik het leuk en een eer, dat Manon mij gevraagd heeft om mijn Healthy Pleasure te delen op haar blog. Dank je wel daarvoor meis! Om die reden zal ik je ook ietsje meer gaan vertellen over mij zelf, waar ik zoal druk mee ben en wat mij dagelijks motiveert om gezond & in balans te leven. Lees je met me mee?

Ik studeer momenteel ‘Wellness & Lifestyle’, een opleiding die zich breed specificeert in onderwerpen als: Gezondheid, Voeding, Fitness & Ontspanning. In september 2017 ga ik alweer mijn laatste jaar in, waar ik nóg meer praktijkervaring op mag gaan doen dan ik al op heb mogen doen; dit keer in massages + gezichtsbehandelingen én een andere kant die ik ook erg interessant vind: verkoop / het adviseren van klanten, in een gezondheidswinkel. Op deze manier kan ik over ongeveer een jaar mijn passie in het werkveld werkelijkheid gaan maken.. That’s my goal anyways! Via mijn Instagram account (@lindsey_happyhealthy) probeer ik mijn enthousiasme middels foto’s & bijbehorende tekst omtrent gezond, maar lekker eten te delen met diegene die zich hierin interesseren. Hopelijk kan ik zo anderen ook inspireren om zelf lekkere (healthy) baksels te gaan bereiden in hun eigen keuken! Daarnaast deel ik mijn activiteiten (Events, Feestjes, Uitjes met vrienden, en nu nog niet zo veel, maar binnenkort meer: Fitness journey) op mijn feed & krijg je op deze manier gelijk een kijkje in mijn leventje.

Mijn passie voor (gezonde) voeding en fitness heb ik sinds 3 jaar ‘echt ontwikkeld’, alvorens ik persoonlijke gezondheidsklachten had (en soms nog steeds wel ooit last van ervaar hoor). Ik ging daarom mijn eigen voedingspatroon & leefstijlgewoonten onder de loep nemen, and ever since ben ik de laatste jaren (met ups & downs!) dagelijks bezig om een 80/20-leefwijze toe te passen, wat werkt voor mij. In de keuken staan en lekker koken vind ik heel leuk om te doen, de ene week mealprep ik en de andere week bereid ik dagelijks zelf mijn (gezonde) maaltijden thuis. Balans is zó belangrijk in mijn ogen, maar daar zullen vast meer mensen het met me over eens zijn. Dit gaat natuurlijk echt niet áltijd lekker smooth: We zijn tenslotte allemaal gewoon mensen, toch? Mét gevoel. Mét troubles. En ja, ook met ups & downs. Dus, mijn ‘motto’ is: Be the best you can be, with the person that you are!

Tenslotte wil ik er graag bij zeggen, dat ik heel veel toffe dingen heb kunnen en mogen doen tot op heden & een HOOP nieuwe, inspirerende mensen heb leren kennen sinds ik gestart ben met het delen van mijn passie op Instagram! Hier ben ik echt oprecht heel blij mee en ben ik er ook zeker door gegroeid als persoon. Dank je wel nogmaals lieve (inspirerende!!) Manon, dat ik mijn verhaaltje hier mocht delen. En jij als lezer van deze prachtige blog, bedankt voor je aandachtmoeite die je genomen hebt om mijn verhaal te lezen.

IMG-20170713-WA0014

Healthy Pleasure

ZEI IEMAND HEALTHY POFFERTJES, MINI DONUTS OF PANCAKES? Je kunt het zo leuk maken als je het zelf wilt met dit recept. Makkelijk – Snel – Haalbaar – Gezond: Dat is wat ik zelf ook fijn vind als ik ‘hangry’ ben, maar tevens wel een gezondere keuze wil maken. Waar heb jij zin in vandaag? Kies dan daarvoor, en gebruik gewoon een wat kleiner- of juist groter hoopje van je beslag in de pan! Ready for the recipe? It’s easypeasy!

Ingrediënten:

 • 100 gram boekweitmeel
 • 100 gram amandelmeel
 • 50 gram Liquid Egg Whites OF 2 flax-eggs OF 1 geprakte banaan
 • 300 ml plantaardige melk (ik gebruikte coconutmilk van Alpro)
 • 1 EL gesmolten (kokos)olie
 • 1 tl Zeezout
 • 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
 • 1 EL koek- en speculaaskruiden (of: de ‘Choco-Loco Kruiden’ van Green Gypsy spices aanrader!)
 • Een aantal Flave drops (vanille, stevia, honing, amandel – wat jij lekker vindt)

Extra:

 • Garde/handmixer, donutmaker of koekenpan, lepel, mengkom, maatbeker/weegschaal
 • 1 EL Olie om de (donut)pan mee in te vetten.
 • Kies je voor Flax-eggs? Meng 2 EL heet water met 3 EL gebroken lijnzaad. Laat even 5 minuten indikken

*Op de foto is te zien dat ik zelf de donutmaker gebruikt heb in dit recept. Het zijn schattige kleine donuts geworden, heerlijk!

Hoe maak je dit dan?

– Meng in een kom de droge ingrediënten goed door elkaar met een garde.

– Alles gemengd? Maak een kuiltje in het midden van het meel en giet daar de natte ingrediënten in. Let even op met de melk, gebruik hier nu alleen de helft van.

– Spatel of klop vervolgens met een (handmixer) of garde nu alles goed door elkaar. Schenk dan langzaam de rest van de melk erbij. Creeër een goed samenhangend beslag.

– Verwarm je donutmaker indien je deze hebt of een pan, vet in met wat (kokos)olie en schep steeds kleine (of grote!) hoopjes in de pan.

– Herhaal dit totdat je beslag op is.

TOPPING:

In mijn ogen is het aller leukste gedeelte ná het maken van het recept, het decoreren en opeten van een gerechtje…. Ik ga je nu vertellen hoe ik mijn Healthy Pleasure het liefst eet!

– Topping: Homemade chocolade OF een halve, gesmolten chocoladereep (min. 70% cacao)

Homemade chocolade receptje: 1 el. Honing/zoetstof, 2 a 3 el. cacaopoeder, 1 el. kokosolie à samen laten smelten & goed mengen!

Snijd een banaan in plakjes/schijfjes, was je framboosjes, get your peanutbutter of almondbutter ready for action, maak volgens de aanwijzingen je gesmolten chocolade…. En besmeer met het bruine goedje, beleg met de schijfjes banaan + frambozen & drizzle tenslotte je gesmolten chocolade over je poffertjes, donuts of pancakes heen!

PS. If you must know and did not know yet: banaan + pindadaas (+ chocolade!) = a match made in Heaven… Ook wel Mijn Ultieme Healthy Pleasure genoemd!

Als dit geen verwen momentje meer is voor jezelf, jij en je partner of bijvoorbeeld samen met je kids… Dan weet ik het ook niet meer!

IMG-20170713-WA0014

Geef een reactie