Close
De healthy pleasure van… Mamasuperdun!

De healthy pleasure van… Mamasuperdun!

Lindsey heeft net als ik de voorkeur voor lekker en gezond maar vooral ook lekker makkelijk! En great minds think a like zeggen ze toch?! Nou dan moet het dus wel goed komen met dit heerlijke recept wat ze vandaag op mijn blog deelt! Ja deze healthy pleasure wil je echt gaan maken!

Even voorstellen…

Hey you! Ik ben Lindsey, foodblogger van Mamasuperdun. Ja ik ben mama en nee ik ben niet superdun, maar wel wat kilo’s afgevallen vorig jaar! Doordat ik mijn levensstijl heb omgegooid ben ik een stuk gezonder en vooral bewuster gaan eten. De gezonde creaties die ik maakte ben ik gaan delen op social media en zo is mijn hobby tot foodbloggen ontstaan. Ik probeer gezond en lekker te combineren, maar het moet vooral ook makkelijk zijn. Niet te veel poespas of gekke ingrediënten. Ik probeer dagelijks bewuste keuzes te maken in mijn voeding, maar af en toe grijp ik ook echt wel naar iets ongezonds. Gelukkig heb ik daar tegenwoordig meer balans in dan vroeger en geniet ik ook veel meer wanneer ik bijvoorbeeld een stukje chocolade (lees: M&M’s) neem. Je ziet de quote “balance is the key” misschien vaak voorbij komen, maar voor mij werkt het echt!Naast foodblogger ben ik mama van de liefste Luca. Luca is 4 jaar en zit sinds kort op de basisschool. Het grappige is eigenlijk dat Luca echt helemaal NIETS lust. En dat terwijl zijn moeder zo lekker kan koken. Of ben ik misschien toch niet zo’n goede kok als ik dacht.. 😉 Ik vond dat eerst heel moeilijk, omdat ik zelf altijd met eten bezig ben. Ondertussen heb ik het wel losgelaten en komt dat hopelijk vanzelf weer. Hij helpt me wel eens een handje in de keuken, want dat kan hij dan weer wel heel goed!

Mijn vriend en ik hebben een druk, maar leuk, leven. Ik werk vier dagen in de week als jurist. Sport 2 tot 3 keer per week. Doe veel leuke dingen met vriendinnen. Maak receptjes. Enz. enz. enz. Naast dat wij papa en mama zijn, zijn wij ook nog Carlo en Lindsey. We proberen het ouderschap te combineren met quality time voor elkaar. Zo gaan we regelmatig samen uit eten, gaan naar festivals met vrienden of weekendjes weg. Wij vinden het belangrijk om tijd voor elkaar te blijven maken en leuke dingen te doen. Hij stimuleert mij dan ook heel erg om lekker te blijven bloggen, omdat ik daar blij van word!

Healthy pleasure

Ik ben gek op chocolade, koek en caramel. Wat eet je dan? Caramel shortbread dus 😉 Omdat al deze dingen bij elkaar natuurlijk niet echt heel gezond zijn, heb ik geprobeerd een gezondere versie te maken met natuurlijke producten. En hij is echt yummy geworden!

healthy pleasure mamassuperdun3

Caramel Short Bread

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 200 gram ongezouten gemengde noten
  • 75 gram pindakaas
  • 75 gram kokosolie (gesmolten)

Voor de karamel laag:

  • 200 gram dadels
  • 225 ml water
  • 25 gram kokosbloesemsuiker

Voor de bovenste laag:

  • 200 gram pure chocolade
  • 20 gram witte chocolade

Tip: dit recept is bijna volledig vegan (op de chocolade na). Als je de chocolade vervangt voor vegan chocolade heb je een vegan recept!

Hoe maak je het?

1. Meng de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine / blender tot een glad mengsel. Er mogen best wat stukjes noot in blijven, maar probeer hem wel glad te krijgen zodat de bodem op een soort koek gaat lijken.

2. Bekleed een springvorm / ovenschaal of desnoods een tupperware bakje met wat bakpapier. Vul de vorm met de bodemlaag en zet even in de vriezer.

3. Ondertussen gaan we de karamel laag maken. Verhit in een pannetje het water en voeg hieraan de dadels en de kokosbloesemsuiker toe. Blijf dit geheel door roeren totdat de dadels heel zacht zijn geworden.

4. Stop dit mengsel ook in een keukenmachine / blender en mix door tot je een glad mengsel krijgt. Als het mengsel te dik blijft, kan je nog wat water toevoegen. Het moet ook niet te waterig zijn.

5. Haal de vorm uit de vriezer en bedek nu de bodem met de karamel laag. Zet weer terug in de vriezer.

6. Nu gaan we de bovenste laag maken. Smelt de pure chocolade au bain marie of in de magnetron. Doe dit ook met de witte chocolade, maar wel apart.

7. Haal de vorm weer uit de vriezer en bedek de karamel laag met de pure chocolade. Zorg dat het hele geheel is bedekt met chocolade.

8. De witte chocolade is eigenlijk alleen om te versieren. Maak met de witte chocolade een paar horizontale strepen. Trek vervolgens met een prikkertje verticale lijnen van boven naar beneden en andersom. Zo krijg je een leuk effect van een soort golfjes.

9. Zet het geheel weer terug in de vriezer en laat minstens een hele nacht er in staan. Het duurt een tijdje voordat de karamel laag hard wordt.

10. Snijd in stukjes en geniet !! Haal de stukjes heel even van te voren uit de vriezer zodat ze niet zo mega hard zijn.

Nieuwsgierig geworden naar wat voor lekkers Lindsey nog meer maakt? Neem dan eens een kijkje op haar blog of volg haar op Instagram.

healthy pleasure mamassuperdun2

Geef een reactie