healthy pleasure van... Manouk Vaneke

De healthy pleasure van… Manouk Vaneker

Vandaag deelt Manouk Vaneker haar healthy pleasure. Ik volg Manouk al een hele poos en ik kan niet anders zeggen dan dat ze ontzettend creatief is in de keuken! En dan met name met het bakken van taarten. Ze deelt dan ook een heel lekker recept voor een hele mooie taart vandaag.

Even voorstellen

Hee lieve lezers van Manon!

Vandaag mag ik mijn healthy pleasure met jullie delen, en dit vind ik ontzettend leuk! Ik ben Manouk, 25 jaar en je kunt mij misschien al kennen van mijn Instagramaccount @manouk.moves of mijn blog manoukmoves.wordpress.com.

Sinds een paar maanden woon ik samen met mijn vriend in Winterswijk, hiervoor heb ik mijn hele leven in Enschede gewoond. Ik werk in de sportschool UbcroSports, hier begeleid ik mensen in de fitness, maak ik trainingsschema’s en nog veel meer. Begin november ga ik starten met de opleiding sportvoeding.

Nadat ik een verkeerde keuze op studie gebied had gemaakt (toegepaste psychologie), heb ik besloten om iets te gaan doen wat ik echt leuk vond. Het liefst wilde ik werken op het gebied van fitness en voeding. Dit was al een paar jaar mijn hobby. Ik begon met solliciteren in Enschede bij sportscholen, waarna ik aan het werk kwam bij Basic-Fit. Dit was nog niet helemaal wat ik voor ogen had, maar het was een goed begin. Nadat ik verhuisd was naar Winterswijk en aan het werk kon bij UbcroSports voelde ik dat ik hier echt lekker op mijn plek was.Naast mijn interesse in fitness, had ik ook een grote interesse voor voeding en gezonde lekkernijen. Dus vandaar dat ik mijn Instagram account en blog begon, waar ik mensen wilde motiveren en inspireren om lekker te bewegen en gezonde dingen te bakken. Nog steeds haal ik hier heel veel plezier en voldoening uit. En bij deze deel ik graag een van m’n favoriete healthy pleasure: dit Chunky monkey taartje!

chunky monkey

Voor een taartje van 18 cm heb je nodig:

 • 150 gram zachte (medjoul) dadels (ik koop ze bij Dirk)
 • 40 gram kokosbloesem suiker
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 20 gram cacaopoeder
 • 130 gram meel (bijvoorbeeld volkoren tarwe of volkoren spelt etc.)
 • 40 gram gesmolten kokosolie

Ingrediënten vulling;

 • 2 grote rijpe bananen
 • 200 gram magere yoghurt of kwark
 • 2 eieren
 • optioneel: honing als je het zoeter wilt
 • ter garnering: ik heb cacao nibs gebruikt. Maar wat er natuurlijk echt lekker bij is zijn walnoten ter garnering op de taart!

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180°C. Week de dadels in een bakje lauw water tot je ze gaat blenden.

Doe het meel, de bakpoeder, de cacaopoeder en de kokosbloesem suiker in een beslagkom en mix het goed door elkaar.

Doe de dadels in een blender of mixer samen met de gesmolten kokosolie, en blend dit tot een gladde pasta. Voeg deze dadel pasta toe aan de beslagkom met de droge ingrediënten. Kneed dit goed door elkaar tot er een deegbal ontstaat.

Vet een springvorm in en bekleed de bodem van de vorm met het chocolade deeg. Je kunt net als ik opstaande randjes maken aan de taart, maar de randjes bakken iets te hard in de oven dus je kunt het beter alleen op de bodem laten.

Nu kun je beginnen met het maken van de vulling. Doe de bananen, eieren, yoghurt en eventueel honing in een beslagkom en pureer dit met een staafmixer. Dit kan ook in een blender of met een vork. Giet deze mix over de chocolade taartbodem heen en garneer hem naar wens.

Zet de taart 60 minuten in de oven tot de bovenkant goud bruin kleurt. Hou het in de gaten want de tijd kan per oven een beetje verschillen. Laat de taart helemaal afkoelen voor je hem aansnijdt!

chunky monkey 2

2 thoughts on “De healthy pleasure van… Manouk Vaneker

 1. Gemaakt! Het huis rook heerlijk. Ging ook onwijs makkelijk uit de springvorm. Nou dan moet het met de smaak ook goed komen toch? 😀

Geef een reactie