Close
Dirty chai latte!

Dirty chai latte!

Deze dirty chai latte maak ik met de heerlijke dirty chai thee van Celestial. Deze dirty chai thee bevat naast zwarte Assamthee en chai kruiden ook espresso. En dat maakt hem extra lekker en een beetje dirty dus want het is daarmee een alles behalve traditionele chai thee!

Chai

Chai thee is eigenlijk dubbelop. De thee komt namelijk uit India waar het woord ‘chai’ thee betekent. Maar in de westerse wereld staat chai echter bekend als chai thee. Een andere naam is masala chai, wat gemixte specerijen thee betekent. Dit is dan ook wat chai thee is, een mix van specerijen.

Een chai latte is dus een thee met melk. Laat echter liever de kant en klare mixen voor chai latte lekker in de winkel liggen. Deze zitten namelijk bomvol suiker. En als je hem wilt zoeten kun je dat natuurlijk beter zelf doen.

IMG_20170429_121610_463

Dirty chai latte 2

Ik drink al jaren geen koffie meer, ik heb er ook geen apparaat voor en oploskoffie is niet echt mijn ding. Nodig vind het ook niet echt en ik mis het ook niet. Maar aangezien ik de hele dag door thee drink vind ik deze dirty chai latte echt een heerlijke afwisseling!

Voor een grote dirty chai latte (400-450 ml) heb je nodig:

  • 1 zakje dirty chai thee van Celestial of een halve tl chai kruidenmix in een theezakje
  • 250 ml kokend water
  • 150 ml ongezoete amandeldrink van Albert Heijn of ongezoete sojamelk, of andere (plantaardige) melk naar keuze
  • 1 theelepel stevia suiker of 5-8 stevia druppels, ik gebruik het liefst de smaken: kokos, chocolade, kaneel of vanille
  • Kaneel of cacaopoeder ter garnering (optioneel)

Zo maak je het:

Hang het thee zakje in het kokend water en laat 5-7 minuten trekken. Voeg de zoetstof toe aan de melk.

Ik ben al weer een paar jaar ontzettend blij met mijn Senseo melkopschuimer! Heb je geen elektrische melkopschuimer? Verwarm de melk dan eerst, bijvoorbeeld in de magnetron of in een pannetje. Schuim de melk op en schenk de opgeschuimde melk in het glas waar je uit gaat drinken. Schenk er dan langzaam de thee bij. Door langzaam te schenken krijg je van die mooie laagjes.

Garneer met wat kaneel of cacao.

Enjoy!! 😀

Liefs Manon ananas

Ga jij deze dirty chai latte maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Dirty chai latte 3

2 thoughts on “Dirty chai latte!

  1. Leuk! Ik heb deze thee laatst gekocht, heerlijk vind ik ‘m. Ben benieuwd naar deze variatie en ga het het zeker snel eens proberen!

Geef een reactie