Close
Gepofte zoete aardappel met tomaat en feta

Gepofte zoete aardappel met tomaat en feta

In mijn review van Pechka kun je al lezen hoe gek ik ben op gepofte aardappels. En dinsdag ga ik, tot grote vreugde, samen met een vriendin weer eten bij Pechka!

Pechka had een leuke winactie georganiseerd om hun nieuwe kaart te promoten. Ik deed mee en won een gratis 3-gangen diner samen met mijn vriendin! En om alvast in de stemming te komen, lees ik kon niet meer wachten, maakte ik gisteren mijn eigen ‘pechka’ van zoete aardappel. En hij was heerlijk!

Ook stond lag deze rakker binnen no-time op mijn bord, want in plaats van hem in de oven te poffen, pofte ik hem in de magnetron. Een trucje dat ik leerde van Rudolf van Veen. door ze in een laagje water in de magnetron te poffen staat dit maaltje namelijk al binnen 15 minuten op tafel

screenshot_2016-04-30-21-50-56-1.png

Ik at deze gepofte zoete aardappel met tomaat en feta als avondeten met een salade on the side. Maar je kunt hem ook heel goed als lunch eten. Een stukje vlees of een vleesvervanger erbij is ook een goeie combi. En het fijne van deze pechka is is dat hij super gezond is want de zoete aardappel is met recht een superfood te noemen! Hoezo? Dat lees je hier.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 2 zoete aardappels van +/- 200 gram per stuk, voor FODMaP max 107 gram per stuk of gebruik een gewone aardappel
  • 1 EL Griekse yoghurt
  • 7-8 cherrytomaatjes
  • 80 gram feta
  • 1 lente ui, voor FODMaP alleen het groene deel, fijn gesneden
  • handje basilicum blaadjes, fijn gesneden
  • klein scheutje knoflookolie
  • Cayennepeper
  • Peper en zeezout

Extra:

  • Schaal die in magnetron kan + bord

Zo maak je de gepofte zoete aardappel met tomaat en feta:

Leg de zoete aardappels in een schaal met een laagje water. Dek de schaal af met een bord en zet de schaal 9 minuten in de magnetron op 800-900 watt.

Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in stukjes, verkruimel de feta en meng met de lente ui, Griekse yoghurt, de basilicum en knoflookolie. Breng op smaak met peper en zeezout en cayennepeper naar smaak.

Leg de zoete aardappels op een bord, snijd het in de lengte open en vul ze met de tomaat/feta mengsel.

Enjoy! 😀

Ga jij deze gepofte zoete aardappel met tomaat en feta maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

screenshot_2016-04-30-18-13-39-1.png

De voedingswaarden per gepofte zoete aardappel:
 

350 kcal, 11,7 g vet, 9,8 g eiwit, 44,8 g koolhydraten waarvan 5,8 g voedingsvezel en 7 g suiker


Geef een reactie