Close
Gezonde frambozen gummysnoepjes!

Gezonde frambozen gummysnoepjes!

Gezond snoep! Wie wil dat nu niet? Ik was vroeger, lees een paar jaar geleden nog, mega snoepverslaafd! Een zak jellybeans ging gemakkelijk in een keer op! Met gigantische buikpijn, hoofdpijn en alle andere bijwerkingen van dien.

Inmiddels kan ik er heel goed vanaf blijven. En daar ben ik best trots op! Soms vraag ik me namelijk echt wel eens af wat mijn jarenlange suikerverslaving allemaal precies heeft aangericht in mijn lichaam. Heb ik er mijn CVS bijvoorbeeld deels aan te danken? Ik weet het niet maar wat ik wel weet is dat ik me nu vele malen beter voel sinds ik afgekickt ben van suiker!

Maar hoe dan ook verlang ik er soms nog wel naar om eens lekker wat snoepjes te kunnen eten. En dus maak ik ze maar zelf!

Deze zijn gemaakt met frambozen maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om bijvoorbeeld aardbeien te kiezen of ander fruit naar keuze. En een volgend projectje van mij gaat worden: yoghurt gummy’s. Ken je die snoepjes? Bomvol suiker helaas ook dus daar wil ik ook nog een gezonde versie van gaan maken. Maar eerst het recept voor deze frambozen gummy’s!

Dit heb je nodig:

  • 2,5 handje bevroren frambozen, even laten ontdooien
  • een scheutje water
  • 2 gelatine blaadjes of 1 gram agar agar
  • Optioneel: ahornsiroop als je ze wat zoeter wilt maken
  • Een siliconen vorm, ik gebruik een vorm die eigenlijk voor het maken van bonbons wordt gebruikt maar een siliconen ijsklontjes vorm werkt ook

Zo maak je ze:

Week de gelatine blaadjes in koud water.

Pureer met een staafmixer of blender de frambozen met het scheutje water en eventueel wat ahornsiroop tot een puree. Nu kun je ervoor kiezen om het nog even door een zeefje te halen als je de pitjes eruit wilt hebben. Ik deed dit niet maar stoor me er niet aan.

Verwarm de helft van de puree even op, voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes toe en roer tot deze zijn opgelost. Voeg de warme puree bij de koude en meng goed. Schenk de puree in de vormpjes en zet de vorm minimaal 1,5 uur in de koelkast om de snoepjes op te laten stijven.

Druk ze vervolgens voorzichtig uit de vorm. Bewaar de snoepjes in de koelkast tot maximaal een week.

Enjoy! 😀

screenshot_2016-04-21-19-48-59-1.png

4 thoughts on “Gezonde frambozen gummysnoepjes!

Geef een reactie