Close
Gezonde mini ijstaartjes!

Gezonde mini ijstaartjes!

Ik zei dat ik geen kerstrecepten zou maken dit jaar. Nu had ik me daar al niet helemaal aan gehouden door voor Magioni kerstboom pizza’s te maken. En als allerlaatste #viendenvanAH recept wilde ik dan toch iets voor kerst doen want het zijn tenslotte wel mijn favoriete feestdagen van het jaar! En ik wil de samenwerking met Albert Heijn ook wel een beetje feestelijk af kunnen sluiten. Zo doende kwam ik op het idee voor deze gezonde mini ijstaartjes!

En no worries, voor dit recept hoef je echt niet heel veel moeite te doen. En dat is fijn toch? Het enige beetje werk wat je moet verrichten is de bodempjes maken voor de taartjes. Maar ook dat kost je amper moeite want er komt geen oven bij aan te pas. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine of krachtige blender. En met maar 5 ingrediënten, en dit is inclusief het ijs en de sprinkles, ben je dus zo klaar. In slechts 10 minuten heb je deze gezonde mini ijstaartjes op tafel staan!

gezonde mini ijstaartjes 2

En nu denk je misschien, ijs is toch niet echt gezond te noemen? Dat klopt in de meeste gevallen ook. Maar je kunt natuurlijk heel makkelijk zelf gezond ijs maken van bijvoorbeeld bananen. Hiervoor kun je dit recept voor roze bananenijs gebruiken. Dit moet je dan wel eerst nog even in de vriezer zetten zodat je er bollen van kan scheppen. Of kies voor de makkelijkste optie in dit geval, en gebruik voor deze gezonde mini ijstaartjes ijs van Oppo. Oppo ijs wordt namelijk gezoet met zoetstoffen uit stevia en erythritol waardoor het dus suikervrij is maar net zo lekker als “gewoon” schepijs.

Voor 4 mini ijstaartjes heb je nodig:

  • 80 gram gemengde ongezouten en ongebrande noten
  • 80 gram zachte dadels
  • 1 EL kokosolie
  • 1 of 2 smaken Oppo ijs
  • Optioneel: sprinkles, ik gebruikte de glamour mix van Dr. Oetker uit het vrienden van AH pakket, deze zijn dus niet suikervrij dus als je helemaal suikervrij wilt laat deze dan weg en kies voor bijvoorbeeld gepofte quinoa, boekweit, gehakte noten of cacaonnibs

Extra:

  • mini taartvormpjes met losse bodem

Zo maak je de mini ijstaartjes:

Doe de noten met de dadels in een keukenmachine en laat draaien tot alles fijn gemalen is. Voeg de kokosolie toe en laat nog even draaien. Maak vervolgens een bal van het mengsel en verdeel deze in 4 gelijke ballen. Druk de ballen plat met de vingers in de vormpjes en tegen de randjes omhoog. Druk nu de taartjes uit de vorm en leg ze op een bordje op schaaltje.

Schep per taartje 2 bolletjes ijs in de vormpjes en garneer met de sprinkles of andere toppings naar keuze.

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Ga jij deze gezonde mini ijstaartjes maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Wil je toch iets meer uitpakken voor kerst? Kijk dan even hier voor een verzameling van mijn andere kerst (dessert) recepten!

Geef een reactie