Close

Gezonde paaseitjes!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik helemaal geen paasei eter ben. Ik kan er dus ook gemakkelijk vanaf blijven. Maar een gezonde variant. Daar kan ik dan weer niet van af blijven! En deze zijn super snel gemaakt en bestaan maar uit 4 ingrediënten.

IMG_20150404_142707.jpg

 

Voor ongeveer 30 eitjes heb je nodig:

  • 80 gram gemengde noten, voor FODMaP een mix zonder cashew noten gebruiken
  • 6 grote medjoul dadels (je kunt ook gewone dadels gebruiken maar dan heb je et iets meer nodig en moet je ze vtv even een kwartiertje in lauwwarm water laten weken) volg je FODMaP gebruik dan 4-5 EL rozijnen
  • 1,5 tl citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 60 gram pure chocolade (ik gebruikte 78% puur)

Bereiding:

Doe de noten, de dadels en de citroenrasp in de keukenmachine en laat hem en paar minuten draaien. Als alles fijn is gemalen voeg je het citroensap toe en laat je het machine nog even draaien. Maak nu een grote bal van het mengsel. Haal steeds kleine beetjes van de bal af en draai hier eerst een balletje van, en vervolgens een eitje.
Zet de eitjes en half uurtje in de koelkast zodat ze een beetje harder worden.
Smelt dan de chocolade au bain marie. Haal nu de eitjes uit de koelkast en doop ze onder in de chocolade. Ik gebruik hiervoor cocktail prikkertjes. Schud de chocolade goed van de eitjes af, en laat ze op een bord met daarop een stukje bakpapier uit harden in de koelkast.
Bewaar de eitjes in de koelkast.
Na ongeveer 45 minuten kun je gaan smullen!

Enjoy! 😀

5 thoughts on “Gezonde paaseitjes!

  1. Dinsdag dadels kopen, dan ga ik ze ook maken…Veel beter dan die m&m’s die ik op werk altijd at. Vrolijk Pasen!

Geef een reactie