Close
Gierst ontbijtje met zomerfruit en witte chocolade flakes

Gierst ontbijtje met zomerfruit en witte chocolade flakes

Wat ik lekkerder vind? Een gierst salade of een gierst ontbijtje? Ik kan niet kiezen! Het is beide ontzettend lekker! En je dag beginnen met dit gierst ontbijtje met zomerfruit en witte chocolade flakes is echt een feestje!

Een gezond en lekker graan

Gierst is een van nature glutenvrije graansoort en het bevat meer eiwitten en ijzer dan welke andere graansoort. Gierst bevat veel magnesium en vitamine B en is gunstig voor het cholesterolgehalte. In Afrika en Azië behoort gierst tot één van de belangrijkste voedingsmiddelen. Gierstkorrels zijn klein en rond en worden meestal gekookt, maar ook geroosterd is het lekker. In het laatste geval verkrijg je een nootachtige smaak. Het heeft een krachtig aroma en is een goed alternatief voor andere graansoorten. Ik vind het smaakvoller dan quinoa en het is ook een geweldig alternatief voor couscous!

En zeg nou zelf, het is toch ook een prachtig goudkleurig pareltje?!

KoRo

De gierstkorrels bestelde ik bij KoRo en zijn biologisch geteelt. Leuk extraatje, met de code MANON krijg je 5% korting op jouw bestelling!

Tip: vind je de verpakkingen te groot vind voor jou alleen? Bestel dan samen met je foodloving bestie, zus, tante of wie er in je omgeving ook van milieubewust, biologisch healthy shopping houd. Dankzij de grote verpakkingen ben je sowieso goedkoper uit dan veel vergelijkbare producten in de supermarkt.

gierst ontbijtje

Voor 1 gierst ontbijtje heb je nodig:

Toppings:

  • verse aardbeien
  • blauwe bessen
  • bijenpollen
  • witte chocolade flakes

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten, behalve de toppings, in een pan en breng aan de kook. Roer regelmatig en laat het op een laag vuurtje een minuut of 10-12, onder af en toe roeren, zachtjes koken.

Schep de gierst in een schaaltje en garneer met de toppings.

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Ga jij de gierst ontbijtje met zomerfruit en witte chocolade flakes maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Gierst ontbijtje met zomerfruit

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met KoRo. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie