Close
Goed gevulde shoarma wraps!

Goed gevulde shoarma wraps!

Shoarma, iets wat ik heel vroeger graag at tot ik steeds minder vlees ging eten. Shoarma was één van de eerste vleesgerechten welke ik toen links liet liggen. Een vegetarische variant had ik nog niet eerder geprobeerd tot ik laatst in de supermarkt zag liggen. Soms ontbreekt het me aan inspiratie en laat ik me ter plaatse in de supermarkt inspireren. Zo kom ik dus ook eens op andere ideeën dan wanneer ik al mijn maaltijden van te voren uit stippel. En zo ook dus op deze goed gevulde shoarma wraps!

Door de shoarma in wraps te serveren kun je er veel meer groenten in kwijt dan in een pita broodje. En een goede maaltijd moet natuurlijk voldoende groenten bevatten. Gebruik je dan ook nog eens wraps waar groenten in verwerkt zijn, zoals de wraps van No Fairytales dan krijg je ook nog eens extra groenten binnen. Nu had ik er nog maar eentje over, een roze bietenwrap om precies te zijn dus zie je één roze wrap en een volkoren wrap op de foto.

goed gevulde shoarma wraps 2

Voor 2 personen heb je nodig:

 • 4 volkoren of groentenwraps
 • 1 schaal vegan shoarma
 • 1,5 paprika, ik gebruikte 2 verschillende kleuren, in dunne reepjes gesneden
 • 1/2 rode ui, gesnipperd
 • optioneel: cayennepeper naar smaak als je van een beetje extra pit houd
 • 1 zakje gemengde sla
 • Olie om in te bakken

Voor de saus:

 • 4 EL Griekse yoghurt, liefst biologisch
 • 1,5 eetlepel mayolijn van Remia of een yoghurt mayonaise
 • water
 • knoflookpoeder
 • Gemalen koriander, optioneel
 • bieslook, fijngesneden

Zo maak je de goed gevulde shoarma wraps:

Verhit een grote koekenpan of hapjes pan met 2 eetlepels olie.

Bak de ui glazig en voeg de paprika reepjes toe. Bak al om scheppende een minuut of 5 op middel hoog vuur tot de paprika wat zachter is geworden. Voeg de shoarma en eventueel cayennepeper naar smaak toe en bak nog een paar minuten mee.

Maak ondertussen de saus. Meng de yoghurt en mayolijn met de kruiden en leng aan met water tot het sausje je gewenste dikte heeft.

Verdeel over elke wrap een hand sla en schep hier het shoarma mengsel op. Schenk er wat saus over en vouw ze dicht. Zet eventueel vast met een cocktailprikkertje.

Enjoy! 😀

Liefs Manon wortel

Ga jij deze goed gevulde shoarma wraps maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Geef een reactie