Close
Golden latte!

Golden latte!

Onlangs ontving ik de nieuwe biologische theeën van het merk Celestial Seasonings. Ik ben al erg fan van hun theeën en deze nieuwe smaken zijn ook echt weer heerlijk! Ik heb ze dan ook alle 4 uitgebreid getest én er een heerlijke variatie op gemaakt, deze golden latte. Maar eerst nog even meer over de 4 nieuwe smaken.

Celestial Seasonings

Celestial Seasonings is beroemd om haar blends voor elk moment. In aanvulling daarop komen ze nu met een nieuw en verrassend assortiment biologische kruidentheeën. Elke blend bevat twee spannende ingrediënten. Denk aan Kaneel & Kardemom, Kamille & Lavendel, Gember & Geelwortel (Kurkuma) of Matcha & Groene thee. Samen vormen ze een perfect samenspel tussen ‘vertrouwd’ en ‘spannend & onbekend’.

IMG_20170501_111522_781

De verpakkingen zien er heerlijk fris uit en onderscheiden zich door de witte basis van de andere theeën uit hun assortiment. Zo zijn ze dus makkelijk herkenbaar en er staat ook duidelijk “bio” op de verpakkingen.

Alle theevarianten van Celestial Seasonings zijn reeds 100% natuurlijk. Er worden geen conserveringsmiddelen of kunstmatige kleur- of smaakstoffen gebruikt. De nieuwe biologische range Celestial Seasonings Bio bevat daarbij levendige biologisch geteelde kruiden en specerijen.

 

Unieke pairing

Zo stamt de verrukkelijke pairing tussen gember en geelwortel uit de Ayurvedische traditie en heeft de naam de immuniteit te boosten. De combi matcha met groene thee kenmerkt zich door het hoge gehalte aan antioxidanten. Ook de biologische range Celestial Seasonings Bio heeft dus voor elk moment en elke smaak een eigen thee.

Subtiele smaken

Subtiele en intrigerende smaken kenmerken de nieuwe biologische range. De twee verschillende ingrediënten vormen telkens een heerlijk samenspel tussen ‘vertrouwd’ en ‘spannend & onbekend’. Zoet en kruidig zijn van toepassing op de blend Kaneel & Kardemom. Aan lavendel worden ontspannende effecten toegekend, waardoor de Celestial theepairing met de slaapbevorderende kamille perfect is om lekker voor het slapengaan van te genieten. De Celestial Seasonings Bio theerange is verkrijgbaar bij Albert Heijn en bij Holland & Barret (voorheen De Tuinen).

Golden latte

Deze golden latte ontstond omdat ik dacht, als je met chai thee een lekkere chai latte kunt maken dan moet dat vast ook lekker zijn met de Gember & Geelwortel blend. Een golden milk bestaat namelijk ook uit deze heerlijke kruiden met melk. En door de Geelwortel (kurkuma) in de blend krijgt dit drankje dus die mooie goudgele kleur.

IMG_20170501_115349_655

Voor 1 grote kop (450 ml) heb je nodig:

  • 1 zakje Gember & geelwortel
  • 200 ml kokend water
  • 200 ml sojamelk, of andere (plantaardige) melk naar keuze
  • 1 tl honing of andere zoetstof naar keuze
  • Kaneel

Zo maak je het:

Giet het kokend water over het zakje in een glas/kop en laat de thee 4-6 minuten trekken.

Verwarm de melk 1,5-2 minuten in de magnetron of een steelpannetje. Giet het over in een groot glas of mok en schuim de melk op. Of gebruik een melkopschuimer die ook melk verwarmt. Schenk de thee bij de melk en garneer met wat kaneel.

Enjoy! 😀

IMG_20170429_123401_459

Geef een reactie