Close
Groene groenten curry van Debbie | Loaded with veggies!

Groene groenten curry van Debbie | Loaded with veggies!

Debbie en ik volgen elkaar al jaren op Instagram en ik vind het dan ook super leuk dat ze een loaded with veggies recept wil delen op mijn blog! Mocht je Debbie nog niet kennen dan zou ik snel even verder lezen voor meer over Debbie en natuurlijk voor het recept van deze heerlijke groene groenten curry!

Debbie

Hallo allemaal, wat leuk dat jullie mijn gastblog bij Manon lezen!

Ik ben Debbie Buutveld, 53 jaar en ik woon met mijn man Marcel, onze zoon Damian en onze kat Abby in Almere. Ik ben gewichtsconsulent met een eigen praktijk aan huis onder de naam Gewichtscoach Debbie. Ik hou van de natuur,dieren,wandelen en fietsen. Maar ook kijk ik graag films en series op de bank met een glaasje wijn en chips! We noemen dat balans!

Het leuke aan mijn werk vind ik dat mijncliënten zich in de loop van het traject steeds beter gaan voelen en fitter worden. En dat vind ik eigenlijk nog belangrijker dan het afvallen zelf. Het is heerlijk om je goed in je lijf te voelen! In mijn werk als gewichtscoach motiveer ik mijn cliënten ook om veel meer groente en om meer en vaker plantaardig te eten. Ik verbaas me er echt over hoe weinig groente de meeste mensen eten, vaak halen ze net de 150 gram! En mede daarom ben ik zo blij dat Manon hier extra aandacht aan besteed!

Groente zijn heel belangrijk voor mij. Na ongeveer 16 jaar vegetariër te zijn geweest, ben ik in oktober 2017 veganist geworden. Ik heb deze stap genomen na mijn deelname aan de Vegan Challenge van dat jaar. Ik ben toen ook veel meer groente gaan eten, want als veganist heb je eigenlijk minstens 400 gram groente (en daarnaast ook nog 400 gram fruit) per dag nodig om alle benodigde voedingsstoffen naar binnen te krijgen.

Groente in mijn ontbijt vind ik persoonlijk niet zo lekker (met uitzondering van worteltaart!), de meeste groente eet ik tijdens de lunch, tussendoor en bij het avondeten. Ik haal de 500 gram groenten dan meestal ook met gemak, niet iedere dag uiteraard, want ook ik heb weleens een cheatday!

Loaded with veggies!

Mijn favoriete veggie loaded recept is vegan groene groenten curry Je kunt dit en nog meer plantaardige recepten vinden op mijn website www.gewichtscoachdebbie.nl.
Dit gerecht is echt een familie favoriet, ik maakte het al voordat ik veganist was. Het is makkelijk te maken, en je kunt het met van alles combineren. We doen er ook weleens plantaardige kipstukjes door of serveren de curry in wraps of met aardappeltjes.
groene groenten curry van Debbie

Groene groenten curry

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 600 gr sperziebonen
  • 2 courgettes
  • 1 flinke prei
  • 1 el olijfolie
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el currypasta (ik gebruik zelf de Madras van Patak’s)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 80 gr cashewnoten

Zo maak je het:

Maak de sperziebonen schoon, breek ze doormidden en kook ze ongeveer 6 min., ze hoeven niet helemaal gaar te zijn want ze garen nog na in de saus. Snijd ondertussen de prei in halve ringen, was goed en laat uitlekken.
Snijd de courgettes in niet te kleine stukken. Verhit de olie in een wok en bak hierin de prei en courgette ca. 2 min. Voeg de kruiden en currypasta toe en bak even mee.
Giet de sperziebonen af en voeg toe aan de andere groenten. Doe de kokosmelk en het bouillonblokje erbij en breng aan de kook. Laat zachtjes 6-8 min. koken tot de sperzieboontjes gaar zijn en de saus goed warm is.
Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer met de cashewnoten en (bloemkool)rijst of naanbrood.

Geef een reactie