Close
Hotspot: Proeverij bij Mr. Morris

Hotspot: Proeverij bij Mr. Morris

Vorige week opende Mr. Morris zijn tweede vestiging in mijn stadje Tilburg en ik werd uitgenodigd om te komen proeven. Daar zei ik uiteraard geen nee tegen. Ik ken Mr. Morris namelijk al van zijn eerste vestiging in Eindhoven (naast het station) en ben maar al te blij dat wij hier nu ook van zijn lekkere sapjes, sandwiches en koffies kunnen genieten!

Mr. Morris

Ja en wie is die Mr. Morris dan? Nou dat is eigenlijk het, ietwat stoerdere, alter ego van eigenaar Steef Veldhoen. Het was al meteen duidelijk dat in de naam en het logo een persoon naar voren moest komen. En de naam moest “lekker bekken” zegt Steef, zowel in het Nederlands als in het Engels. En zo kwamen ze op de naam: Mr. Morris. Een naam die inderdaad lekker bekt en hij ziet er onwijs gelikt uit! En dat zorgde voor succes want de vestiging in Tilburg is de tweede vestiging van Mr. Morris.

20180628174523_IMG_4701-01.jpeg

Alles gezond?

Zoals Steef het mooi verwoord heeft iedereen tegenwoordig zijn eigen interpretatie van wat nu gezond is. En zo is staat er dan ook voor ieder wat wils op de kaart. De die hard koffieliefhebbers kunnen hun lol op, je kunt zelfs kiezen voor een iced latte. Niet verkeerd deze dagen lijkt me zo. Ook mijn favoriet de chai latte staat op de kaart en er zijn verschillende plantaardige melk opties voor de vegans of lactose intolerante mensen onder ons.

Ook voor je ontbijtje kun je bij Mr. Morris terecht vanaf 9.00u, deze ontbijtjes zijn overigens de hele dag door te bestellen zijn (heel fijn!) en natuurlijk voor je lunch kun je kiezen uit salades en sandwiches. Of ga jij voor een lekker taartje bij de koffie, thee of juice? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Er zijn zelfs vegan brownies verkrijgbaar en die zijn echt té lekker kan ik je vertellen! Nu nog niet homemade maar de bedoeling is wel dat ze ook uit eigen keuken gaan komen net als de pesto, hummus en de tonijnsalade. Deze worden namelijk allemaal door Mr. Morris zelf(of zijn personeel) naar eigen recept gemaakt.

Mr. Morris 2

Juices!

Maar de juices zijn wat mij betreft wel echt de pareltjes van zaak! Van pittige shots, zoete juices en smoothies tot veggie juices, gemaakt van tenminste 70% groente, en shakes gemaakt met sojamelk. Ik wil ze allemaal wel proberen! Ook kun je juice of shake oppimpen als je wilt met bijvoorbeeld havermout, whey of aftoppen met granola voor een lekkere crunchy bite. Wat ook heel tof is van Mr. Morris, hij heeft ook een juice detox programma van 1, 3 of 5 dagen. Alle sapjes worden vers voor je bereid en zijn op te halen bij Mr. Morris maar je kunt ze ook laten bezorgen.

Proeverij

Samen met Hanne van Miss Havermout en nog een paar Eindhovense foodies schoof ik afgelopen donderdag aan bij Mr. Morris. Allereerst kregen we een gember shotje met appel en citroen. Heb je al wel eens een gember shotje op? Dan weet je vast wel hoe heftig die zijn! Deze was een stuk minder heftig dankzij de appel en citroen en dat maakte het shotje meteen een stuk aangenamer om te drinken. YUM!

Mr. Morris gember shot

Daarna mochten we ieder een juice uitkiezen en ik koos als enige voor een veggie juice, de True Roots, met rode biet, wortel, bleekselderij en gember. Een juice voor de gevorderde juicedrinker, volgens Steef, maar dat ben ik inmiddels ook wel. En ik vond hem dan ook helemaal niet heftig of zo, nee eerlijk gezegd mocht de gember van mij wel wat meer naar voren komen. Maar misschien kwam dat doordat we net al dat gember shotje op hadden. Hoe dan ook, ik vond hem lekker!

En uiteraard mochten we ook een aantal sandwiches van de kaart proeven. Ik heb alleen de vegetarische varianten en die met tonijnsalade geproefd. Ze waren stuk voor stuk heerlijk! Ook de varianten met vlees vielen bij mijn mede foodies in de smaak. Als afsluiter mochten we nog een koffie uitkiezen maar zoals je weet ben ik niet zo’n koffiedrinker. En waar chai latte op de kaart staat kies ik liever daar voor natuurlijk! Als kers op de taart kregen we ook nog wat lekkers bij de koffie en thee. De cheesecake, brownie en blondie werden in kleine stukjes gesneden zodat we van ieder wat konden proeven. En ja, ga daar maar eens uit kiezen. Ik kan het niet! Maar goed dat er niet ook nog stukjes lagen van de carrot cake en de gigantische chocolade cake, dan was het niet meer goed gekomen met me!

Je leest het al, er is genoeg lekkers, zowel gezond als wat minder gezond te kiezen bij Mr. Morris!

Mr. Morris fan 😉
Mr. Morris 6
Mr. Morris Chai latte


Geef een reactie