Close
Kerstboom pizza’s!

Kerstboom pizza’s!

Ik kreeg weer een fijn pakketje opgestuurd boordevol lekkers én pizza’s van Magioni. Met de vraag of ik een lekker recept wilde maken met de paprika spread van Zonnatura. Maar natuurlijk wil ik dat! En wat past er nu beter bij de tijd van het jaar? Juist! Kerstboom pizza’s!

Ik had eigenlijk besloten om dit jaar geen nieuwe kerst recepten te maken. “Waarom niet?” Hoor ik je denken. Nou, simpelweg omdat ik te weinig tijd heb om heel creatief bezig te zijn. Doordat mijn hoofd zo’n rommeltje was de laatste tijd zijn een aantal zaken blijven liggen en lig ik dus achter in mijn blogplanning. Ik doe er alles aan om deze bij te werken en een heel kerstmenu in elkaar te steken staat daarom even niet op het lijstje. Ik vind dat onwijs jammer hoor! Want deze kerstfanaat had graag iets lekkers uit haar mouw geschud! Maar ik weet dat als ik het op mijn lijstje zet ik er alleen maar stress van krijg. En dat proberen we nu juist te voorkomen. Je zult het daarom nog even met mijn kerst recepten van de voorgaande jaren doen. Deze vind je hier. En om het leed toch een klein beetje te verzachten kun je nu toch gaan genieten van de super yummy kerstboom pizza’s!

kerstboom pizza's 2

Deze kerstboom pizza’s gaan het zeker goed doen bij je kids, maar ook als kerstborrel hapje stelen ze gegarandeerd de show!

Voor 7-8 kerstboom pizza’s heb je nodig:

  • 1 supergreen of courgette pizzabodem van Magioni
  • 1 potje paprika spread van Zonnatura
  • Vegan geraspte kaas, ik gebruikte die van Smaakt
  • Cherry tomaatjes, in dunne plakjes gesneden, dit worden de kerstballen
  • Gele paprika, in dunne reepjes gesneden, dit worden de slingers
  • Verse peterselie, fijn gehakt
  • Ijsstokjes, even geweekt in water
  • Optioneel: prikkertjes met gouden sterretjes, ik vond deze bij Action. Ik brak ze af tot net onder het sterretje en stak ze nadat ze uit de oven waren in de pizza’s

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de pizza in punten en steek voorzichtig in elke punt een ijsstokje. Besmeer de punten, de kerstbomen, met de spread. Bestrooi ze met wat geraspte kaas, versier ze met de kerstballen en slingers.

Bak de kerstboom pizza’s 10 minuten in de oven tot de randjes goudbruin zijn. Bestrooi ze met de peterselie en prik er eventueel voorzicht de sterretjes in.

Enjoy! 😃

Liefs Manon wortel

Ga jij deze kerstboom pizza’s maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij in je foto op Facebook of Instagram of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Magioni. Ondanks dat ik de de producten gratis ontvangen heb om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie