Close
Kiprollades gevuld met geitenkaas, spinazie en zongedroogde tomaatjes

Kiprollades gevuld met geitenkaas, spinazie en zongedroogde tomaatjes

Deze kiprollades zien er extra kerstig (is dat een woord?) uit door hun rood/wit/groene vulling! Ze zijn heerlijk mals en heerlijk licht verteerbaar. Zo zit je niet gelijk klap vol en kun je toch nog lekker genieten van een lekker dessert.

Naast dat je deze kiprollades tijdens je kerstdiner kunt serveren, zijn ze ook heerlijk buiten de feestdagen om. Bijvoorbeeld bij een lekkere (zomerse) salade.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 6 plakjes zachte geitenkaas
  • 2 handjes verse bladspinazie, heel fijn gesneden
  • 6 zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes gesneden
  • peper en zeezout
  • kokosolie of ghee
  • cocktailprikkers, plastic (vershoud) folie

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de kipfilets voorzichtig in aan de dikke kant naar beneden. Klap ze open, leg een stuk folie over de kipfilet en sla ze wat platter met een stevige pan.

Prak de geitenkaas met een vork en meng de fijngehakte spinazie en tomaatjes erdoor.

Leg 1/4 van het geitenkaas mengsel in het midden van de kipfilet.

kerstmenu-kiprollades (1)

Sla een helft van de kipfilet over de vulling en rol hem verder op. Komt de vulling er aan de uiteinden wat uit duw deze dan wat naar binnen met je vinger. Zet de kipfilet aan de uiteinden met een prikkertje vast en in het midden met nog een prikkertje.

kerstmenu-kiprollades (4)

Verwarm wat kokosolie of ghee in een koekenpan en bak hierin de rollades rondom aan. Leg ze vervolgens in een ovenschaal, giet het bakvet bij de rollades en zet de schaal in de oven. Bak de rollades in 12 minuten verder af.

Leg een velletje keukenpapier op een bord en laat de kiprollades een paar minuten op rusten. Je kunt ze afdekken met aluminiumfolie om ze warm te houden. Haal de prikkertjes er voorzichtig uit en snij ze voor het opdienen voorzichtig in plakken.

Enjoy! 😀

Je kunt de kiprollades een dag van te voren al vullen zo hoef je ze op de dag zelf alleen nog maar af te bakken.

Heb je nog restjes over? Je kunt ze de volgende dag nog koud eten of nog even aanbakken in een koekenpan. Maar eigenlijk kan ik me niet voorstellen dat er nog restjes van overblijven. 😉

kerstmenu-kiprollades (2)

Geef een reactie