Close
Koolhydraatarme lasagne vol met groenten van Lisa | Loaded with veggies!

Koolhydraatarme lasagne vol met groenten van Lisa | Loaded with veggies!

Nu het nieuwe jaar begonnen is willen veel mensen gezonder gaan eten en leven. En laat mijn blog dan juist dé plek zijn voor de lekkerste gezonde recepten! 😉 Daarom gaan we ook dit jaar door met de rubriek ‘loaded with veggies‘ en trappen we het nieuwe jaar af met een overheerlijke koolhydraatarme lasagne vol met groenten van Lisa!

Lisa

Hi, Ik ben Lisa, van @gezonderecepten en het kookboek ‘Lisa kookt koolhydraatarm. Ik ben dol op lekker eten en als je er ook nog een gezonde twist aan kunt geven ben ik helemaal blij. Wat begon met liefde voor koken en het bedenken van nieuwe recepten, is vorig jaar uitgegroeid tot het uitgeven van mijn eigen kookboek! Een droom die uitkwam: een boek vol met gezonde én lekkere recepten en daarnaast ook veel informatie over gezonde voeding, koolhydraten en vele andere onderwerpen. Ik vind het zonde dat veel mensen denken dat gezond eten én lekker eten niet samen kunnen gaan. Met mijn boek heb ik als doel ‘gezond’ en ‘lekker’ te combineren.

Ik deel dan ook voornamelijk gezonde recepten met weinig snelle koolhydraten en met veel groenten. Ook heb ik vele ‘ongezonde’ guilty pleasure maaltijden omgetovert tot een heerlijke gezonde maaltijd waar je van kunt genieten en tegelijkertijd gezond bezig bent. Hier heb ik dan ook een heel hoofdstuk in mijn kookboek aan toegewijd. Van pizza, kebab, ijs en friet tot kipnuggets, nacho’s en lekkere dips & sauzen. Ik heb ze aangepast en in een gezonder jasje gestoken. Van snelle recepten met maar een paar ingrediënten tot wat uitgebreidere recepten voor een feestelijke maaltijd, je komt ze allebei tegen in mijn kookboek, op mijn website www.koolhydraatarmdieet.nl en natuurlijk op mijn social media kanalen: Instagram & Facebook.

Verder deel ik ook veel tips over gezonde producten en hoe je deze kunt gebruiken in recepten, nieuwe leuke producten, lekkere restaurant tips, maar vooral veel recepten die iedereen kan maken en natuurlijk erg lekker zijn!

In mijn recepten houd ik ook veel rekening met andere voedselallergieën of diëten. Zoals mensen die glutenvrij of lactosevrij (moeten) eten, vegetariërs of veganisten. Ik probeer zoveel mogelijk diverse recepten te delen. Waar zoveel mogelijk mensen wat aan hebben.

Naast het maken van recepten en foodfoto’s heb ik ook een webdesign bedrijf. Zelf vind ik het een erg leuke combi! Ik kan na uren computerwerk lekker in de keuken gaan staan en creatief bezig zijn. Verder doe ik wekelijks aan yoga, ben ik dol op dieren en heb ik zelf zijdehoenders (kippen) en konijnen. Ze hebben een mega mooie ren van 12 bij 4 meter en hebben dus alle vrijheid. Mijn Duitse reus Rex leeft binnen en hij komt ook regelmatig voorbij in mijn Story op Instagram. Het is dan ook een bijzonder konijn van bijna 8 kilo en nog maar 10 maanden. Rex is ook dol op groenten, hij eet dagelijks 2 stronkjes witlof, 1 wortel met loof, flink wat bladeren andijvie, koriander en andere verse kruiden.

Loaded with veggies!

De oproep van Manon om een recept met veel groenten te delen, sprak mij enorm aan! Dit past perfect bij mijn recepten en mijn missie om mensen gezonder te laten eten én meer (verstopte) groenten in recepten te laten verwerken, ook voor de kids. De recepten van Manon zijn natuurlijk erg lekker en motiveren mij ook weer om een leuk recept te bedenken met extra veel groenten. Het recept wat ik met jullie ga delen is er een die bijna wekelijks op mijn menu staat. Het is een koolhydraatarme lasagne met veel soorten groenten en een lekker krokant kaas korstje. Het recept is eenvoudig vegetarisch te maken door het gehakt weg te laten of vegetarisch gehakt te gebruiken in plaats van normaal gehakt. Dit recept is perfect voor de regenachtige dagen van de afgelopen tijd.

koolhydraatarme lasagne vol met groenten van Lisa

Koolhydraatarme lasagne vol met groenten

Deze koolhydraatarme lasagne vol met groenten is eenvoudig te bereiden! Het enige wat je hoeft te doen is de normale lasagnebladeren vervangen door courgetteplakken.

Je kunt de courgette makkelijk in plakken schaven met een kaasschaaf! Voor de rest kun je de lasagne vullen hoe je maar wilt. Denk aan gehakt, maar ook vegetarisch gehakt een een gezonde optie! #meatlessmonday

Zelf maak ik lasagne ook wel eens met verse zalm of tonijn uit blik, lekker voor de afwisseling. Voeg wat verse kruiden toe aan de saus en je hebt ook minder zout nodig om de lasagne op smaak te brengen.

Ingrediënten voor 2/3 personen:

 • 2 kleine courgettes
 • 200 gram (vegetarisch) gehakt
 • 1 ui
 • 2 stengels bleekselderij
 • 1 wortel
 • 1 paprika
 • 2 teentjes knoflook
 • 150 gram Parmezaanse kaas of andere kaas die je lekker vindt
 • 250 ml heet water
 • 1 bouillonblokje
 • 70 gram tomatenpuree
 • 1 blik tomatenstukjes
 • Verse basilicum
 • Gedroogde tijm of pak de mix Italiaanse kruiden
 • Olie om te bakken

Bereiding:

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Snipper de ui. Schil de wortel en rasp fijn. Snijd de paprika en bleekselderij in stukjes en pers de knoflook fijn.

3. Was de courgettes en schaaf in de lengte plakken met een kaasschaaf, zet even aan de kant.

4. Pak 250 ml heet water en doe hier het bouillonblokje in zodat het kan oplossen.

5. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, paprika, wortel en bleekselderij 5 minuten. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Wanneer het gehakt gaar is voeg je de tomatenpuree, tomatenblokjes, kruiden en de bouillon toe.

6. Breng het geheel al roerend aan de kook op een laag vuur en laat 10-15 minuten inkoken.

7. Pak een ovenschaal en schep met een grote lepel het groente gehakt mengsel in de ovenschaal. Bedek met wat courgetteplakken en herhaal dit om en om tot de hapjespan leeg is. leg nog wat verse basilicum bovenop en top af met de geraspte kaas.

8. Zet de schaal in de oven voor 10-15 minuten tot de kaas goed gesmolten is.

2 thoughts on “Koolhydraatarme lasagne vol met groenten van Lisa | Loaded with veggies!

 1. Hee Manon, ziet er heerlijk uit de lasagne. Hoe lang moet hij in de oven? Dat zie ik niet zo snel staan. Wel dat het op 180 moet maar niet de tijdsduur.

  1. Hoi Tereza, oeps! Ik heb het er bij gezet nu. Hij hoeft maar kort in de oven, tot de kaas gesmolten is.

Geef een reactie