Close
Kruidige pastinaaksoep met vega balletjes!

Kruidige pastinaaksoep met vega balletjes!

Je kerstdiner beginnen met soep is een slimme manier om al een goede portie groenten binnen te krijgen. Want juist tijdens de kerst zijn we geneigd om de teugels te laten vieren en dat is zonde! Ook met een gezond kerstdiner kun je ultiem genieten en door een goede bodem te leggen blijf je ook makkelijker van al de ongezonde kerst lekkernijen af. Deze kruidige pastinaaksoep met vega balletjes prikkelt je smaakpapillen en vult al meteen goed op een goede manier dan wel te verstaan. ­čÖé

De vega balletjes maken de soep welliswaar niet vegan maar je kunt ze uiteraard ook weg laten als je 100% vegan bent. Ik ben zelf nog geen vegan variant van deze vleesvervangers tegen gekomen dus als jij ze wel kent dan hoor ik graag van je waar ik ze kan vinden!

Wat deze kruidige pastinaaksoep met vega balletjes zo kruidig maakt zijn de koekkruiden die ik gebruik. Dit klinkt misschien gek maar koekkruiden zijn ook erg lekker in hartige gerechten. Probeer het maar eens! Maar mocht je het echt niet aandurven dan kun je de kruiden ook achterwege laten.

Deze soep kun je ook makkelijk een dag van te voren maken. Voeg dan de vega balletjes pas op de dag van serveren toe als je de soep gaat opwarmen.

Voor 4-6 personen heb je nodig:

  • 400 gram kruimige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 800 gram pastinaak, geschild en in stukken gesneden
  • 1,5 liter groentenbouillon
  • 2 EL olijfolie
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1,5 tl koekkruiden
  • 250 ml soja kookroom light (Alpro)
  • verse peterselie, fijngehakt
  • zwarte peper
  • 1 schaaltje vega balletjesZo maak je de kruidige pastinaaksoep met vega balletjes:

Verhit de olijfolie in een grote soeppan en voeg de aardappel en pastinaak toe. Voeg de kruiden toe en meng goed met de pastinaak en aardappel. Bak dit 2-3 minuutjes. Schenk de bouillon en de wijn erbij en breng aan de kook. Laat 15 minuutjes koken tot de groenten zacht zijn.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de room toe en zet de pan terug op het vuur. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de balletjes toe. Kook de soep nog 5 minuten. Breng de soep eventueel verder op smaak met wat peper.

Garneer de soep voor het serveren met peterselie.

Enjoy! ­čśÇ

Ga jij deze kruidige pastinaaksoep met vega balletjes maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

kruidige pastinaaksoep met vega balletjes1

Geef een reactie