Close
Lo Mein noodles van Nienke | Loaded with veggies!

Lo Mein noodles van Nienke | Loaded with veggies!

Vandaag deelt Nienke, bekend van de blog Foxilicious een Aziatisch gerecht loaded with veggies. Lees snel verder voor meer over Nienke en voor het recept van deze heerlijke Lo Mein noodles!

Nienke

Hi! Ik ben Nienke Vos! Liefhebber van vegetarisch eten en moeder van twee kinderen. Mijn achternaam en passie voor koken maken samen Foxilicous :).

Ik hou van delen en vind het heerlijk om te koken voor vrienden, familie en natuurlijk voor mijn vriend, zoontje (2015) en dochter (2018). Twaalf jaar geleden maakte ik al receptenboekjes voor vriendinnen met mijn favoriete gerechten. Vriendinnen appten mij vaak voor lekkere receptjes en op een dag kon ik één van mijn favoriete recepten nergens meer vinden. Dat was de druppel, dit moest anders! Ik maakte een website en sindsdien is dat de plek waar ik al mijn favoriete vega recepten deel.

Met mijn website foxilicious.nl en Instagram account inspireer ik mensen om vaker zonder vlees en vis te koken. Vegetarisch eten is namelijk heel lekker, je moet alleen even weten hoe je lekker vegetarisch kunt koken. Daarnaast geef ik bij ieder recept kidsproof tips, om het ook voor kinderen laagdrempelig te maken om vegetarisch te eten.

Foxilicious is voor mij een uit de hand gelopen hobby. Naast het koken en fotograferen van lekkere recepten, werk ik als scrum master bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik ben gek op het buitenleven. Mijn vakanties breng ik het liefst fietsend of wandelend door in een mooie omgeving en in het weekend ga ik (naast koken en spelen met de kids) graag mountainbiken of wielrennen met vriendinnen.

Loaded with veggies!

Groente zijn voor mij ontzettend belangrijk. Vleeseters bouwen hun maaltijden vaak rondom een stuk vlees. Als vegetariër bouw ik mijn maaltijd rondom groente. Ik bedenk eerst welke groente ik wil eten en daar pas ik de rest van de maaltijd op aan. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente haal ik dan ook met gemak. Ik streef zelf naar ongeveer 500 gram groente per dag. Dit krijg ik binnen door bij de lunch groente te eten, bijvoorbeeld een salade of een soep, en in het avondeten standaard veel groente te verwerken.

Lo Mein noodles van Nienke

Loaded with veggies

Ik vind de loaded with veggies rubriek van Manon echt een heel tof initiatief! Omdat ik mezelf iedere dag overlaad met groente, hoefde ik ook niet lang na te denken of ik mee wilde doen.

Ik heb gekozen voor Lo Mein: een Aziatisch noedel recept met veel groente en zonder pakjes en zakjes 😊.

Ingrediënten Lo Mein noodles:

 • 250 gram (volkoren) noedels
 • 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
 • 1 rode ui
 • 1 cm gemberwortel
 • 2 teentjes knoflook
 • 250 gram champignons
 • 1 paprika
 • 500 gram broccoli
 • 250 gram peultjes

Saus

 • 3 eetlepels sojasaus
 • 1 theelepel sesamolie
 • 1 theelepel suiker alternatief: honing, of ahornsiroop
 • 1 eetlepels rijstazijn alternatief: natuurazijn
 • 1 mespuntje sambal

Instructies

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en zet even apart.
  • Verwarm de arachideolie in een wok of hapjespan.
  • Schil de ui, gember en knoflook. Snij de ui in grove stukken en hak de knoflook en gember fijn. Bak de ui, knoflook en gember in de pan.
  • Was de paprika en snij in reepjes. Snij de champignons in plakjes. Was de broccoli en snij in kleine roosjes.
  • Doe de paprika, champignons, broccoli en peultjes in de pan. Bak de groente op hoog vuur voor ongeveer 5 minuten. De groente mogen nog best een bite hebben. Hou je van wat minder knapperige groente? Bak ze dan nog iets langer.
  • Voeg de noedels toe en roer ze goed door de groente.
  • Doe de sojasaus, sesamolie, rijstazijn, suiker en sambal in een schaaltje en roer goed door. Voeg de saus toe aan de noedels. Roer goed door en breng eventueel extra op smaak met zout, peper of sambal.

Kidsproof tips

 • Mijn kinderen zijn gek op roerbak gerechten. Het liefst eten ze roerbak met tofu blokjes.
 • Maak deze lo mein met de favoriete groente van jouw kind. Sperziebonen of gekookte wortels zijn bijvoorbeeld ook heerlijk door deze noedels.

Geef een reactie