Close
Magnesium van Better Foods

Magnesium van Better Foods

Ik kreeg onlangs een potje magnesium supplementen van Better Foods. Zoals je eerder al kon lezen op de blog ben ik zeer te spreken over de supplementen van Better Foods. Zo ook over hun magnesium tabletten.

Magnesium

Magnesium, je hebt er ongetwijfeld van gehoord. Het staat vooral bekend als het anti-stress mineraal maar het is nog zoveel meer. En wist je dat we er bijna allemaal een tekort aan hebben? Dit komt omdat de bodem van ons groente en fruit, door gebruik van kunstmest, magnesium in de meeste gevallen mist. Gesteld wordt dat anno nu zo’n 75% van de mensen een groot tekort hebben aan magnesium. Magnesium zit in elke cel van ons lichaam en helpt bij het vrijmaken van energie in de mitochondriën van de cellen. Daarnaast helpt het bij de vorming van botten en een sterk gebit (magnesium werkt samen met calcium).

Een aantal symptomen van een magnesium tekort zijn:

 • Verkrampte spieren
 • Gespannenheid
 • Nervositeit
 • Hoofdpijn / migraine
 • Depressie
 • Verstijfde, verharde en verkrampte spieren
 • Vermoeidheid
 • Menstruatieklachten
 • Slaapproblemen
 • Overspannenheid
 • Hyperactiviteit
 • Uitputtingsverschijnselen
 • Trillend oog
 • Onrust
 • Prikkelbaarheid
 • Kouwelijkheid
 • Slechte doorbloeding
 • Duizeligheid

Het magnesiumverbruik van ons lichaam neemt toe naarmate het meer blootgesteld wordt aan stress. Dit geldt zowel voor mentale stress als fysieke. Sport je veel of sta je onder druk op je werk? Dan is het raadzaam om magnesium te suppleteren.

Heb jij last van een van de bovenstaande symptomen? Dan is het raadzaam om eens naar je magnesiuminname te kijken.

magnesium better foods.

Wat doet magnesium in het lichaam?

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 lichaamsprocessen en dus daarom dus onmisbaar. In het algemeen zorgt het voor ontspanning van de spieren, bloedvaten en de zenuwen. Veel mensen ervaren een toename van energie en een afname van neerslachtige gevoelens wanneer ze hun magnesiumtekort aanvullen. Voldoende inname van magnesium is ook essentieel op oudere leeftijd, tijdens de groei, tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Magnesium staat in het lichaam in relatie tot calcium en fosfor. De ideale calcium, magnesium en fosfor verhouding in het lichaam is 2:1:1. Het is belangrijk deze balans in de gaten te houden, want een teveel van het één zorgt voor een tekort van het ander. Kies altijd voor een goede kwaliteit supplementen, een goedkope vorm van magnesium doen meer slecht dan goed in het lichaam. Voor volwassene geldt het advies om elke dag ongeveer 375mg magnesium binnen te krijgen. Met één magnesium tablet van Better Foods krijg je deze dagelijkse hoeveelheid al binnen.

Better Foods heeft ook calcium supplementen in hun assortiment, je lees er hier meer over.

Bron: ahealthylife.nlmagnesium

Better Foods Magnesium

Wat de tabletten van Better Foods onderscheidt van andere magnesiumsupplementen, is de gebruikte grondstof. Het is een puur multi-mineraal complex dat van nature wordt gewonnen uit het water van de Atlantische Oceaan tussen Ierland en IJsland.

In de meeste gevallen wordt magnesium gewonnen uit kalksteen. Bij Better Foods gebruiken ze liever de kracht van de natuur, wat vele andere voordelen biedt. Bijvoorbeeld een hogere biologische beschikbaarheid oftewel, een betere en snellere opname in ons lichaam.

Duurzaam en plantaardig

Bij Better Foods kiezen ze voor duurzame verpakkingsmaterialen. Zo zitten de capsules in een mooi glazen potje welke gemakkelijk te recyclen is. De capsules zijn overigens ook volledig plantaardig en dus vrij van: lactose. Maar ze zijn ook vrij van fructose, histamine, gluten en GMO.

Bestellen? Neem dan een kijkje op de website van Better Foods en ontdek wat voor supplementen ze nog meer produceren of bestel ze direct via Amazon.

WIN ACTIE!

Ik mag 1 potje Better Foods magnesium verloten. Wat moet je doen om kans te maken?

 1. Natuurlijk volg je mij en we are Better Foods op Instagram en/of Facebook
 2. Laat hier op mijn blog, onder dit bericht, een reactie achter dat je mee doet. Let op! Vul je mailadres goed in want na afloop van de win actie ontvang je, als je de winnaar bent, van mij een mail!
 3. Laat onder mijn post op Instagram en/of Facebook ook nog even weten dat je mee doet.

That’s it!

Mee doen kan van woensdag 8 t/m dinsdag 14 april. Op woensdag 15 april 2020 krijgt de winnaar bericht via mail.

Better Foods supplementen

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Better Foods. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

14 thoughts on “Magnesium van Better Foods

 1. Jaaa ik doe meee !! Veel van de symptonen hierboven komen mij heeel bekend voor.. ik heb morgen nog mn laatste tablet uit mijn eerste potje magnesium tabletten. Geen idee of het goede zijn?? Bij de aankoop zag ik door de bomen het bos niet meer, zoveel verschillen de magnesium tabletten.
  Ik kijk er naar uit om Magnesium van Better Foods te mogen proberen ! En snel van mijn klachten af ben

 2. Ik herken wel een paar symptomen bij mezelf zoals vermoeidheid en menstruatieklachten.. allebei sindskort.. daarom doe ik graag mee!

 3. Ik doe mee! Herken sommige klachten wel, heb soms periodes dat ik het erg druk heb en mezelf een beetje voorbij loop. Ik zou deze graag willen proberen.

 4. Ik denk dat ik al sinds mijn 14e al deze klachten heb, ben nu bijna 22 en loop sinds kort bij de POH-GGZ. Gelukkig nog geen medicatie maar door het virus kan ik er dus niet meer heen. Ik heb wel eens magnesium overwogen maar nooit echt aan begonnen, geen idee waarom niet. Sinds vorig jaar Augustus zit ik echt in een mega dip terwijl mijn leven aangenamer is dan voorheen. Ik zit mezelf mega in de weg, ben van banen verwisseld en zit op dit moment nog steeds niet op mijn plek. Ik weet niet of magnesium mij hierbij gaat helpen, of dat therapie toch ook nog aan het licht komt. Maar het is vast het proberen waard! Daarom wil ik graag mee doen aan deze win actie om het toch een kans te geven.

 5. Hoi Manon,
  Ik doe heel graag mee!Heb heel veel van bovenstaande symptomen en al verschillende soorten magnesium geprobeerd.De klachten komen steeds terug.Misschien geeft deze wel de juiste hulp

 6. Ik doe mee! Zin om mezelf weer “op te lappen” en toe te leven naar wellicht binnenkort de dag dat ik weer mag gaan werken. En alleen dat potje word ik al positief en vrolijk van☺️! Groetjes Marijke

 7. Ik doe heel graag mee herken mij in veel van de symptomen. Vooral de pijnlijke spieren en krampen zijn zo pijnlijk. Zo super zijn om dat te winnen en dan met minder pijn door het leven te gaan.

 8. Ik doe heel graag mee. Het is best lastig om goede magnesium te vinden en ik ksn echt niet zonder! Top winactie…dank je wel!

 9. Wat herkenbaar! Zoveel symptomen die ik ook vaak ervaar. Ik wil wel graag eens kennis maken met deze magnesium tabletten.

Geef een reactie