Matcha latte!

Matcha thee is rijk aan voedingsstoffen en bevat maar liefst 137 keer meer antioxidanten dan groene thee. In overvloed aanwezige aminozuren ontspannen je geest. En de cafeïne stimuleert je lichaam. Goed voor 3 tot 4 uur van milde gestage energie. Perfect om je op het werk te concentreren dus en deze matcha latte is daarom een ultieme kick start van je dag of het ideale drankje om je middagdip tegen te gaan!

Joy of Matcha

De Matcha die ik gebruik in dit recept komt van Joy of Matcha. Ik kreeg de matcha thuis gestuurd om te testen en ja ik ben fan hoor! De matcha wordt gekweekt op de schaduwrijke heuvels in het verre Japan en ieder blaadje wordt met de hand geplukt. Vervolgens worden de fel groene blaadjes licht gestoomd en met warme lucht gedroogd. Op eeuwenoude stenen molens worden de gedroogde blaadjes langzaam fijngemalen.

Wat matcha verder zo gezond maakt lees je binnenkort in mijn review over de matcha van Joy of Matcha.

Voor 1 grote matcha latte heb je nodig:

 • 200 ml (ongezoete) sojamelk, of andere melk naar keuze, gewone en sojamelk schuimen wel het beste op
 • 100 ml kokend water
 • 1 tl matchapoeder
 • 1 tl honing of andere zoetstof naar keuze
 • Optioneel: kaneel
[pzzwidget id=81877 height=300 width=300]

Zo maak je het:

Meng de matcha met het kokend water met een bamboe klopper of mini garde. Verwarm de sojamelk in het glas waar je uit gaat drinken in de magnetron, ongeveer 1,5 minuut op 900 watt.

Voeg de honing toe aan de melk. Klop de melk op met een melkopschuimer en giet daarna de matcha thee erbij. Strooi eventueel nog wat matcha en/of kaneel bovenop de schuimlaag.

Enjoy! 😀

Heb jij al eens een matcha latte gemaakt? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen! Laat je het me weten in een reactie hieronder? Je mag me uiteraard ook taggen in je post op Facebook of Instagram als je mijn recept gemaakt heb. Vind ik super leuk! 😀

Matcha latte 1

2 thoughts on “Matcha latte!

  1. Hoi Vera,

   Sorry voor de late reactie, ik was even een paar dagen op Malta aan het genieten.

   Wat ik van de Matcha van Joy of Matcha vind kun je binnenkort lezen in mijn review. En het leuke is daar zit ook nog een leuke kortingscode bij dan kun je de matcha zelf ook eens testen. En smaken verschillen natuurlijk dus zelf testen is dan mooi meegenomen met korting 😉

   Liefs Manon

Geef een reactie