Close
Mijn favoriete zomerdrankjes deel 2: Alcoholvrije gin tonic

Mijn favoriete zomerdrankjes deel 2: Alcoholvrije gin tonic

Alcoholvrije gin tonic? Yes! Er bestaat namelijk een alcoholvrije distilaat! Ik kreeg hem laatst opgestuurd en die moest ik testen natuurlijk!

Alcoholvrije gin tonic 2

Seedlip

In de jaren 1600 gebruikten apothekers kleine koperen distilleerkolven om niet-alcoholische kruidenremedies te maken. Deze alchemie werd gedocumenteerd in The Art of Distillation, gepubliceerd in Londen in het jaar 1651 en is nu opnieuw bestemd voor de moderne tijd. Want niet iedereen drinkt alcohol en steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Om wat voor reden dan ook. Maar what to drink when you’re not drinking?

Seedlip bedacht daarom een alcoholvrije distilaat in 2 verschillende smaken. Naast dat de smaken heel bijzonder zijn zijn de flesjes ook echt eye-catchers! Vind je ze niet prachtig?

 

Deze alcoholvrije gin tonic kun je op verschillende manieren maken. Het recept is namelijk niet geheel gezond als je hem maakt met El­der­flo­wer to­nic wa­ter omdat deze natuurlijk wel bomvol suiker zit. Het gezondere alternatief is dan te kiezen voor spa rood eventueel met een smaakje of de calorie-arme variant de tonic light.

Alcoholvrije gin tonic 3

Voor 2 alcoholvrije gin tonics heb je nodig:

Zo maak je de alcoholvrije gin tonic:

Mix de tonic met de distilaat. Rijg de komkommerplakken aan de spiesjes en zet in twee glazen. Schenk de gin tonic erop en garneer met de limoen en rozemarijn.

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Ga jij deze alcoholvrije gin tonic maken? Ik ben heel benieuwd naar jouw creatie! Tag mij dus in je foto als je die plaatst op Facebook en/of Instagram. Of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon Vind ik leuk! 😀

Alcoholvrije gin tonic 4

Geef een reactie