Close
paksoi spinazie stamppot met vegan kaesschnitzel

paksoi spinazie stamppot met vegan kaesschnitzel

Onlangs kreeg ik een pakketje thuis gestuurd met een aantal vegetarische producten van GoodBite. Nu was ik al fan van hun notenballetjes en zadenburgers, die kreeg ik dan ook thuis gestuurd maar er zaten ook vegan kaasschnitzels bij. Of ik daar een lekker recept bij wilde bedenken. Maar natuurlijk! En dus maakte ik een heerlijke paksoi spinazie stamppot met vegan kaesschnitzel.

Vleesvervangers ja of nee?

Ben ik fan van vleesvervangers? Ja en nee. Toen ik nog maar net gestopt was met het eten van vlees heb ik er veel gebruik van gemaakt. Er zijn goede vleesvervangers op de markt tegenwoordig, zowel qua smaak als qua samenstelling. Maar eerlijk is eerlijk, sinds ik me meer en meer verdiep in gezonde voeding ben ik er wel over uit ik liever zo min mogelijk vleesvervangers eet die gemaakt zijn van soja. Soja is lang niet zo gezond als je wellicht denkt. Het kan je hormoonhuishouding nogal overhoop gooien (mits het gefermenteerde soja betreft zoals tempeh) en dat deed het dus ook bij mij. Vandaar dat ik het het liefst zo min mogelijk eet. Maar zo heel af en toe een vleesvervanger gemaakt van soja kan best.

Maar gelukkig zijn er dus ook steeds meer vleesvervangers op de markt die níet gemaakt zijn van soja. De zadenburgers, notenballetjes (deze bevatten overigens wel een heel klein percentage soja) en vegan kaesschnitzel van GoodBite zijn daar een voorbeeld van. En een vleesvervanger op zijn tijd vind ik dan ook zeker niets mis mee. Ik dook dan ook maar al te graag de keuken in om iets lekkers te maken waar je de vegan kaesschnitzel bij kunt eten! Deze volledig plantaardige Kaesschnitzel heeft een lekker krokant korstje. Hij is ideaal voor bij de warme maaltijd óf als snack bij de frietjes. De vegan kaesschnitzel is o.a. verkrijgbaar bij de Jumbo, Nettorama, Deen en MCD.

Voor 2 personen/porties heb je nodig:

 • 400 gram kruimige aardappelen, geschild en in stukken gesneden. Ik koop ze kant en klaar geschild en gesneden, lekker makkelijk!
 • 150 gram zoete aardappel, geschild en in stukken gesneden
 • 1 paksoi, in reepjes gesneden, houd groene en witte deel apart van elkaar
 • 200 gram blad spinazie
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
 • 1 EL tamari of sojasaus
 • Klontje roomboter, vegan? gebruik dan wat kokosolie of laat de roomboter weg
 • Scheutje amandelmelk of andere (plantaardige) melk
 • 2 vegan kaasschnitzels van GoodBite
 • Kokosolie of ghee om in te bakken
 • Optioneel: handje cashewnoten voor een lekkere bite

Zo maak je paksoi spinazie stamppot met vegan kaesschnitzel:

Zet een pan met water op en kook de aardappelen 10-12 minuten.

Verwarm een wok met wat olie en bak hierin de ui, knoflook en witte deel van de paksoi een minuut of 3-4. Voeg dan het groene deel van de paksoi en de spinazie toe en wok tot de spinazie geslonken is. Kan zijn dat je de spinazie in 2 delen toe moet voegen. Roer de tamari erdoor en schep alles goed door. Bak ondertussen de vegan kaasschnitzels in een aparte koekenpan tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een klontje roomboter en scheutje amandelmelk tot een romige puree. Schep de groenten door de aardappelpuree en verdeel de puree over 2 borden. Serveer met de vegan kaasschnitzels en eventueel wat cashewnoten.

Enjoy! 😃

Liefs Manon wortel

Ga jij deze paksoi spinazie stamppot met vegan kaesschnitzel maken? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind! Laat je het me weten door mij te taggen in je foto op Facebook en/of Instagram? Of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon dan kom ik je foto vanzelf tegen!

paksoi spinazie stamppot met vegan kaasschnitzel 2

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met GoodBite. Ondanks dat ik de producten gratis ontvangen heb om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie