Close

Pompoen kruiden!

Mmm pompoen! De oranje pompoen is wel de meest populaire hier in Nederland. En gelukkig voor mij is deze ook FODMaP proof. Naast dat hij lekker is kun je er zo veel kanten mee op! En de kleur is ook prachtig! Hollandser kan eigenlijk niet hè?! Toch wordt de pompoen nog maar weinig gegeten hier in Nederland. In tegenstelling tot Amerika al helemaal, daar is de pompoen niet weg te denken. Denk aan Halloween. En tijdens Thanksgiving kan de pumpkinpie ook zeker niet op tafel ontbreken.

En ze zijn niet alleen gek op pompoen, ze hebben ook hun eigen kruidenmix voor de pompoen. De pumpkin spice. Dit is een kruidenmix die lijkt op onze speculaaskruiden maar dan net even anders. Jammer genoeg is deze kruidenmix (nog) niet verkrijgbaar in onze supermarkten dus ben ik op zoek gegaan hoe je deze kruidenmix zelf kunt maken.

De kruidenmix gebruik je dus in heerlijke baksels met pompoen, maar je kunt hem ook vervangen in baksels waar je normaal de speculaas kruiden zou gebruiken. Of roer wat door de havermout, voeg wat van de kruiden toe aan een smoothie of aan een warme beker melk met wat honing is ook heerlijk!

pompoen kruiden

Dit heb je nodig:

  • 3 EL gemalen kaneel
  • 1,5 EL gemalen gember
  • 3/4 tl gemalen piment (allspice)
  • 3/4 tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl nootmuskaat

Zo maak je het:

Meng alle kruiden goed door elkaar, bijvoorbeeld met een mini garde, en bewaar ze in een afsluitbaar (glazen) potje.

10 thoughts on “Pompoen kruiden!

Geef een reactie