Close
Review: de Happy Pear – Recepten voor geluk + WIN ACTIE!

Review: de Happy Pear – Recepten voor geluk + WIN ACTIE!

Ken jij de goedlachse tweeling van de Happy Pear al? De mannen hebben een nieuw boek op de markt gebracht met een gouden formule voor geluk! En ik mocht een exemplaar reviewen én ik mag zelfs 4 exemplaren weg gaan geven!

De Happy Pear

De tweeling broers David en Stephen Flynn zetten in 2004 de Happy Pear op nadat ze beide overgestapt waren op een volledig plantaardig dieet. Ze voelden zich hier zo geweldig bij dat ze dit wel moesten delen. Ze droomden ervan om de wereld gezonder en gelukkiger te maken en hierbij veel plezier te maken. Nu, 14 jaar later bezitten de broers drie café’s en winkels, een online community waarbij meer dan 1 miljoen mensen betrokken zijn, een boerderij, een koffiebranderij en een heleboel gezonde producten die in heel Ierland (en daarbuiten) verkrijgbaar zijn.
Oud & Nieuws 2018

Derde boek

Recepten voor geluk is het derde boek uit de handen van de Happy Pear mannen. Dit betekend overigens niet dat de recepten in dit boek ingewikkelder zijn. Integendeel zelfs want het boek staat vol easy peasy recepten die binnen 15, hoogstens 20 minuten, op tafel staan. Ze willen gezond eten namelijk zo laagdrempelig mogelijk maken. Maar ook zo praktisch en betaalbaar mogelijk. Dus of je nu voor je kinderen, vleesetende vader of man (die zijn hele leven vlees en aardappelen heeft gegeten) kookt, de mannen gaan ervan uit dat boek op elke willekeurige pagina open kunt slaan en een verrukkelijke gezonde maaltijd bereidt die in no time op tafel staat.

de Happy Pear Sheperd-loze pie

Hoofdgerechten

Je vind in het boek veel hoofdgerechten waarvan een deel dus super snel op tafel staan. Maar ook versies van bekende favoriete gerechten die ze omgetoverd hebben tot waanzinnige plantaardige versies. Denk aan kebab, macaroni en kaas, worstenbroodjes en zelfs biefstuk! Deze vind je in het hoofdstuk ‘Ik kan niet geloven dat het geen…”. En als je wat meer tijd hebt of eens extra wilt uitpakken dan vind je er ook een hoofdstuk met ‘Het wachten waard’-diners vol heerlijke recepten voor comfortfood als lasagne en goulash of de sheperd-loze pie die op meteen op mijn to-make lijstje kwam te staan.

de Happy Pear desserts

Ontbijt, brunch, lunch en desserts

Maar je vind uiteraard ook recepten voor de andere maaltijden van de dag zoals ontbijt en bruch, lunch, soepen, desserts. Én ze hebben ook een hoofdstuk over inmaken en fermenteren waarin uitgelegd wordt hoe je dit heel gemakkelijk zelf kunt doen, waar je allemaal op moet letten, recepten en zelf een Q & A waarin ze veel voorkomende vragen over fermenteren behandelen.

Youtube

Van een aantal van de recepten uit het boek hebben de heren ook receptvideo’s gemaakt. Bij elk receptenhoofdstuk wordt aan het begin aangegeven van welke recepten een video beschikbaar is. Dit zie je aan het YouTube pictogram wat er dan bij vermeld staat.

de Happy Pear worstenbroodjes

Gelukkig leven

In het tweede deel van het boek laten de mannen zien hoe zij denken dat je gezonder, gelukkiger en evenwichtiger kunt leven. Ze hebben een twee weken durende gezondheidsreboot ontwikkeld zodat je een kijkje kunt nemen in de wereld van de gezonde voeding. In deze twee weken eet je drie keer per dag. Mocht je een grote eter zijn dan kun je eventueel zelf wat tussendoortjes toevoegen. Ook daarvoor geven ze tips in het boek.

Daarnaast ben je niet meer dan een uur bezig met het voorbereiden van de maaltijden voor de hele week. En komen de kosten voor deze gezondheidsreboot op hooguit €25 per persoon per week uit!

Verder kun je een aantal ervaringen lezen van mensen die de reboot gezondheidsreboot gedaan hebben, vind je er nog een Q & A over de reboot en vind je er nog een boel informatie over plantaardig eten.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het echt een ontzettend mooi en vooral ook heel praktisch boek is! En ik heb dan ook al een aantal recepten meteen op mijn to-make lijstje gezet. Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek? Je kunt hem bestellen via Bol.com.

de Happy Pear win actie

Win actie

En ik zei het al aan het begin van deze review. Ik mag maar liefst 4 exemplaren weg gaan geven! Hoe tof is dat?! Wat moet je doen om kans te maken?

 1. Natuurlijk volg je mij en de Happy pear op Instagram en/of Facebook
 2. Laat hieronder weten waarom jij een boek wilt winnen.
 3. Geef de post op Instagram en/of Facebook een dikke like en laat daaronder een reactie achter dat je mee doet!

Mee doen kan t/m dinsdag 1 januari. Op woensdag 2 januari maak ik de 4 winnaars bekend!

46 thoughts on “Review: de Happy Pear – Recepten voor geluk + WIN ACTIE!

 1. Ik zou dit boek heel graag winnen! Ze hebben zulke leuke en lekkere recepten! En deze heb ik nog niet. En voor een nieuw jaar is nieuwe kook inspiratie altijd fijn!!

 2. Wow wow wow ! Lijkt me super om te winnen! Ben de laatste tijd al veel bewuster aan het leven en eten en niet compleet plantaardig maar wel vaker. Dit boek lijkt me super voor lekkere inspiratie! Zoals je erover schrijft…Ik ben enthousiast! Ik doe mee en duim!

 3. zie ik daar nu echt een recept van arretjescake voorbij komen??? Ik zoek nog het ultieme recept dus dit boek winnen zou top zijn, maar ook de andere gerechten in je blog klinken echt heel goed. Zou top zijn dit te winnen!

 4. Ook heel benieuwd naar de gezondheidsboost die ze geven. Momenteel veel aan het kwakkelen, dus kan wel wat hulp gebruiken.

 5. Wat ziet het er allemaal lekker uit,ik ben erg benieuwd naar de recepten in dit boek,en wil er graag mee aan de slag Ik word happy van nieuwe kookboeken

 6. Leuke actie ik zou dit dol graag willen winnen lekkere recepten maken. ben bewuster aan het eten plantaardig nog niet.

 7. Ik doe mee! Probeer regelmatiger plantaardig te eten omdat ik dan heel weinig last heb van mijn maag en darmen.. dus hoe meer inspiratie en receptjes hoe beter!

 8. Even vooropgesteld: sowieso ben ik dol op kookboeken. Maar als het gaat om gezond en makkelijk, dan ben ik zéker zeer geïnteresseerd. Gezond leven heeft voor mij hoge prioriteit en ingewikkelde recepten zijn aan mij niet zo besteed, daar heb ik ook geen tijd en geduld voor.

 9. Ik ben al erg gelukkig met mijn leven en met alles wat ik doe. Gezond leven en eten met mijn Griekse man zijn daarbij zeer belangrijk. Het mooie boek zal onze
  maaltijden ongetwijfeld nog smakelijker maken!!!

 10. Omdat ik enorm van koken hou, altijd opzoek ben naar nieuwe inspiratie en ik door koken een soort ontspanning vind als het even tegen zit. Dit boek is dat ook voor welkom voor het nieuwe jaar dat bijna van start gaat.

 11. Om in het nieuwe jaar die verdomde eetstoornis achter mij te laten. En plantaardig en lekker(!) in te gaan! Deze mannen zijn daarin goed! Dit kookboek met deze titel past helemaal bij mijn motivatie 🙂 en zal zeker een steun in de rug zijn!

 12. Ja ik vind hun zo leuk! Ze hebben zulke lekkere recepten, alleen daarom zou ik al willen winnen. Altijd fijn ook om weer nieuwe inspiratie voor vegan gerechten te hebben. En die 2 weken gezondheidsreboot klinkt ook wel heel goed.

 13. In januari start ik met een 2-jarige yogaopleiding aan het Yogacollege in Tilburg. Het is de bedoeling dat we vegan eten voor elkaar bereiden op de opleidingsdagen, dus dit boek zou perfect zijn om me hierbij te helpen!

 14. Wat een heerlijk eerlijk “Recepten voor geluk boek” Mijn zus Antoinette is veganistisch gaan eten. En ik hoor vaak wat voor lekkere gezonde gerechten ze maakt. Ik zou wel eens een superlekker recept uit dit prachtige boek willen maken voor haar. Ben heel benieuwd naar de verrassingen die ik daarin ga vinden op kookgebied!

 15. Ik ben mijn leefstijl aan het veranderen en moet nog veel leren qua voeding. Dit soort boeken zullen gegarandeerd helpen.

 16. Jaaa natuurlijk doe ik mee!! Ik ben zeker in voor deze kook, bak, smul en smikkelpret!! Hoe onwijs leuk, en voor lekker en gezond eten en koken ben ik altijd in!!

 17. Wauw, dit lijkt me een super leuk en inspirerend boek om te winnen. Een mooie en gezonde start voor het nieuwe jaar. Liefs healthy_life_for_my_body

 18. Wauw!! Ik ben heel benieuwd naar dit boek. Op naar een inspirerend 2019 op werkingsgebied, superleuk!!!

 19. Helaas ben ik ze misgelopen op de gezondheidsbeurs,want ik ben fan. Dus ik loot super graag mee voor een exemplaar

 20. Leuk, lijkt me heerlijk om dit boek te winnen en 2019 gezond te beginnen. Ben super benieuwd naar het boek en het bak- en kookplezier.

 21. Wauw wat een leuk boek! Ik doe heel graag mee. Ik ben al meer dan 6 jaar vegetarisch en ik wil me ook verder verdiepen in het veganisme! Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek.

 22. Ik ben geïnspireerd door jou en nu heb je me kennis laten maken met de happy Pear. Ik hou superveel van koken en dingen uitproberen en maak hiermee ook mijn familie en vrienden vaak enthousiast ☺️ Ik ben erg benieuwd naar de recepten die hierin staan en wat voor lekkers ik hierdoor op tafel kan toveren!

 23. Ik wil al een tijdje gevarieerder en gezonder eten, maar ik mis echt inspiratie en kennis.
  Ik eet wel al vrij weinig vlees, maar vind het moeilijk om lekkere afwisselende vegetarische gerechten te bedenken. Ik wil dit kookboek dan ook héél graag winnen zodat ik in 2019 een frisse start kan maken en mezelf en anderen kan trakteren op veel lekkers!

 24. Super leuke actie! Altijd een uitdaging om na een lange werkdag weer iets orgineels, lekkers en gezonds op tafel te toveren! Simpele recepten zijn dan een ideale oplossing voor doordeweeks! Heel benieuwd naar het boek!

 25. Ik zit op Schiphol op vliegtuig naar Portugal te wachten terwijl ik dit lees en schrijf. Veel teveel stress, verdriet én slecht eten gehad dit jaar, dus besloten om sapkurend het nieuwe jaar in te gaan. “Schoon” terug 5 januari, het zou heerlijk zijn met dit boek aan de slag te gaan om schoon te blijven en weer gelukkig te worden, je review klinkt zó leuk☺️!

 26. Graag zou ik dit boek willen winnen, omdat wij in 2018 begonnen zijn met minder vlees te eten. Dit bevalt erg goed! Dit willen wij in 2019 natuurlijk voortzetten. Lekkere recepten zijn dan altijd welkom!

 27. Wauw ik kende deze heren niet maar het klinkt echt superlekker en easy! Als plantaardige eter is het moeilijk om je variatie te blijven houden vind ik. Ook voor mijn partner maak ik vaak iets aparts en ook met vlees, het klinkt alsof dit nu niet meer hoeft daar de mannen duidelijk laten zien dat het ook zonder kan

 28. Dit boek zou ik super graag willen winnen omdat ik jou en The Happy Pear al een tijdje volg en fan ben! En voor m’n eigen foodblogje heb ik weer wat extra inspiratie nodig voor nieuwe, makkelijke, vegan recepten, zodat ik daarmee anderen weer verder mag inspireren

 29. Wat lijkt dit mij een tof kookboek. Ik hou van koken, maar ook dan is het fijn als recepten snel klaar zijn, zeker op de werkdagen. Ik eet al heel lang vegetarisch en mijn goede voornemen voor 2019 is volledig vegan gaan eten. Dit boek combineert beiden (makkelijk en plantaardig) en zou ik daarom onwijs graag willen winnen!

 30. Sinds een paar maanden eet ik volledig veganistisch en mijn moeder vind het soms nog wat lastig om geschikte gerechten te koken die plantaardig zijn. Van een vriendin uit Edinburgh heb ik veel positieve verhalen gehoord over de recepten van ‘The Happy Pear’. Ik zou mijn moeder daarom graag dit boek cadeau geven zodat zij ook makkelijke en lekkere vegan gerechten kan koken :D.

 31. Al een tijd aan t volgen en maken de heerlijkste dingen! Dit wil ik ook graag proeven duimen voor deze mooie prijs!

 32. Jammie, de recepten hierboven doen me al zin krijgen in een heerlijk 2019! Heel benieuwd naar de rest van het boek =)

 33. Het concept van de broers spreekt me ontzettend aan en ben heel nieuwsgierig naar de inhoud van dit mooie boek . Fijne jaarwisseling gewenst en een healthy 2019

 34. Deze mannen zijn geweldig. Ik ben gek op de ochtendzwemposts.. ik heb al eens een recept van hun YouTube kanaal geprobeerd, dat was super. Ben benieuwd naar hun boeken.

 35. een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens. Een van de voornemens hier is gezond en bewustvol gaan koken en eten. Het is een voornemen wat zeker haalbaar is met heel het gezin. Daarom zou het leuk zijn moesten we deze boek kunnen winnen. Dan zijn we al goed op weg met heel het gezin gezonder te gaan eten. De jongste dochter heeft ondertussen deze blog ontdekt en is er helemaal wild van. Mama mama, kijk hoe mooi en lekker dat dit allemaal is. Hopelijk blijft ze dit zeggen. Alvast bedankt voor de ideeën en we wensen u een spetterend 2019

 36. Leuk manon!! Ik doe mee! Ik kan wel wat inspiratie gebruiken voor mijn vegan challenge deze maand.

 37. Ik doe graag mee! Ik heb gisteren namelijk besloten dat ik aan de 30 day vegan challenge mee ga doen, dus ik kan bij gebrek aan voorbereiding wel wat inspiratie gebruiken!

 38. Ik doe heel graag mee Manon!
  Zo kan ik mijn zoektocht naar gezonde voeding uitbreiden en uit testen.En zoals je erbij schrijft,makkelijke en snelle recepten,die komen ook zeker & vast goed van pas
  Ik ken de tweeling niet en had er eerlijk gezegt ook nog nooit van gehoord,maar ben heel benieuwd naar de recepten en hun visie op voeding + dat ik echt probeer,samen met mijn man om vlees en vis volledig te schrappen.Lang leve groenten,fruit & noten en jou posts

 39. Dit lijkt me een super boek, makkelijke snelle recepten en plantaardig! Voor een baan met wisselende werktijden ideaal. Zou het graag uitproberen!

 40. Wauw, klinkt zeker als een super tof boek! Ik doe graag mee want ik wil altijd mijn vegan collectie kookboeken uitbreiden haha en ik ben zeker erg benieuwd naar de vegan kebab en biefstuk, het hoofdstuk over fermenteren en alle andere recepten!!!

Geef een reactie