Close
Review: De Receptenwijzer van Juglen Zwaan

Review: De Receptenwijzer van Juglen Zwaan

Onlangs kreeg ik het gigantisch dikke nieuwe boek binnen van Juglen Zwaan. Of ik daar blij van werd? Dat lees je nu in deze review! 

Uiteraard werd ik daar blij van! Je weet dat ik dol ben op kookboeken. Zeker als ze de nodige nuttige informatie bevatten, en ik kan je vertellen, dit nieuwe boek van Juglen Zwaan is een echte must have voor elke foodie die gezond, verantwoord én lekker wil eten!

Juglen Zwaan

Mocht je nu geen idee hebben wie Juglen Zwaan is. Hierbij een korte introducie. Juglen is een gepassioneerde voedingskundige met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Hij onderzoekt kritisch en combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Elke zondag kijk ik uit naar de nieuwsbrief van Juglen. Hij snijd elke week weer een interessant onderwerp aan en dit houd mijn visie over een gezonde leefstijl scherp. Daarnaast is hij een van mijn inspiratiebronnen waardoor ik de keuze gemaakt heb om in januari de opleiding tot orthomoleculair voedingsadviseur te gaan volgen. Ondanks dat hij zelf niet volledig meer achter deze filosofie staat. Ook ik houd mijn visie daarnaast nog open voor andere filosofieën. Maar dit houd niet weg dat ik de opleiding graag wil volgen. Hoe meer kennis ik kan vergaren hoe beter. En ik ben dan ook veel te nieuwsgierig aangelegd. 😉 Zijn boek, de Supplementenwijzer en zijn website ahealthylife.nl gebruik ik regelmatig als naslagwerk als ik extra achtergrond informatie nodig heb voor mijn blogs of in mijn praktijk. Je kunt dus wel zeggen dat ik groot fan ben van Juglen! En ik keek dan ook ontzettend uit naar dit boek, de Receptenwijzer.

Kerst 2018
de receptenwijzer 2

De Receptenwijzer

De Receptenwijzer is echt voor iedereen toegankelijk. Volg jij bijvoorbeeld het paleo dieet? Of misschien de Voedselzandloper of de hormoonfactor? Voor al deze dieetstromingen is dit boek geschikt. Bij elk recept staat namelijk een legenda met symbolen welke elk individueel dieet aanmerkt. En naast al deze verschillend diëten vind je er ook een legenda voor allergenen die dus ook bij elk recept vermeld staan. Daarnaast zijn alle recepten ook:

  • Glutenvrij
  • Op plantaardige basis
  • Uit te breiden naar dierlijk
  • Betaalbaar
  • Snel te maken
  • Met goed verkrijgbare ingrediënten

De recepten zijn in de basis vegetarisch maar er worden wel suggesties gegeven voor vleeseters. En incidenteel wordt in het boek gebruik gemaakt van geitenkaas, ei of vis.

Meer dan 120 recepten

Het gigantische boek, het boek heeft een A4 formaat, bevat meer dan 120 recepten, ingedeeld in maar liefst 13 categorieën! Dit zijn; ontbijt, lunch, diner, desserts, tussendoortjes, soepen, salades, smoothies, juices, groentespreads, sauzen, dranken en ijs. Maar dit is nog niet alles. Je vind ook recepten voor kruidenmixen zonder e-nummers, gezonde dressings en fermentatierecepten in het boek. En je vind er zelfs een handleiding kiemen in het boek.

de receptenwijzer 3

Tips en variaties

Het boek staat ook bomvol tips en variaties. Bij elk recept staat extra informatie over de producten die gebruikt worden en tips en variaties om het recept helemaal naar wens te maken. Ook vind je tussendoor allerlei interessante weetjes, tips voor gezondere keuzes en kooktips.

de receptenwijzer 4

Weekmenu’s en wijzers

Alsof het boek nog niet bomvol genoeg staat, vind je achterin het boek zelfs een aantal weekmenu’s afgestemd op verschillende specifieke diëten, zoals glutenvrij, koolhydraat-arm, veganistisch en mediterraan. En nog allerlei wijzers. Zoals een afkortingswijzer, een combinatiewijzer waarin hij aangeeft welke kruiden smaaktechnisch bij welke groente passen, een dieetwijzer, een matenwijzer, een tussendoortjes wijzer en nog tien andere wijzers die je wegwijs maken in het 341 pagina’s tellende boek.

Een completer boek bestaat er volgens mij gewoon niet! Juglen heeft hiermee echt een parel van een boek uitgebracht! ik kan het echt niet anders zeggen. En alsof het boek alleen al niet genoeg is zit er bij de Receptenwijzer ook nog een aparte bijlage, namelijk de Maaltijdwijzer. Dit is een los boek waarmee je een eigen gezond en gebalanceerd menu kunt maken. Je kiest namelijk op basis van koolhydraten, eiwitten en groenten je maaltijd. Hierdoor zijn er duizenden variaties te maken! Een mooie bonus dus!

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Je kun de Receptenwijzer bestellen via Bol.com.Geef een reactie