Close
Review: Hormoonvrije anticonceptie dankzij Daysy

Review: Hormoonvrije anticonceptie dankzij Daysy

Ik ben sinds februari gestopt met de pil. Niet omdat ik zwanger wil worden maar omdat ik absoluut geen kunstmatige hormonen meer in mijn lijf wil. Maar ja, wat dan? Hoe voorkom je dan dat je ongewenst of ongepland zwanger wordt? Daar heb je natuurlijk verschillende manieren voor maar met deze oplossing ben ik wel heel erg blij! Ik vertel je graag meer over mijn nieuwe vriendin genaamd Daysy.

Kunstmatige hormonen

Waarom ik geen kunstmatige hormonen meer in mijn lijf wil hebben heeft meerdere redenen. Wat we ons vaak niet realiseren is dat de pil een stukje wegneemt van onze persoonlijke cyclus. Daar zitten nou eenmaal pieken en dalen in. De ene week kun je de wereld aan, de andere week trek je je liever wat terug. Dat is iets natuurlijks en ik denk dat dat goed is. Wanneer je aan de pil bent heb je drie weken lang dezelfde dosis hormonen en dus géén pieken en dalen. Het past eigenlijk je eigen zijn aan, je persoonlijkheid.

Daarnaast moet je er bewust van zijn dat de pil wel een medicijn is dat je slikt. Je lever moet daar hard voor werken om deze af te breken en gebruikt daardoor veel B-vitamines. Dat is ook iets om op te letten. Want we eten niet altijd even gezond meer. Elke dag voldoende groente eten lukt de meeste niet altijd en we hebben tegenwoordig meer last van stress dan vroeger. Je krijgt dus minder goede voedingsstoffen binnen, hebt ook nog die stress en daarbovenop nog het slikken van de pil. Wat dus eigenlijk ook stress is voor je lichaam. En als je je bedenkt hoelang wij vrouwen de pil gemiddeld slikken, ik wil niet eens nadenken over alle gevolgen die dit met zich mee brengt.

Daarnaast staat bij de pil en alle anticonceptie die hormonen bevatten op nummer een als bijwerking candida. En je weet inmiddels dat ik al een aantal maanden bezig ben om die te verslaan. Toen ik in februari een week lang zo ziek was, en er achter kwam dat dit kwam door een candida infectie bleek te zijn, was ik vast besloten er alles aan te doen om voorgoed van die candida af te komen. En stoppen met de pil stond toen meteen bovenaan op mijn to-do lijstje.

Geen kinderwens

Maar wat doe je dan als je nog geen kinderwens hebt? Er zijn natuurlijk nog een aantal middelen die je dan kunt gebruiken. Denk aan het koperspiraal, condooms of pessarium. Die eerste viel voor mij meteen af. Ik wil absoluut niets in mijn lijf hebben. Ook al zegt de medische wetenschap dat het geen kwaad kan, ik wil niets in mijn lijf wat er niet in hoort. Dus dan blijven er nog 2 opties over.

Maar, je bent natuurlijk niet alle dagen van de maand vruchtbaar. En ik wil toch graag weten wanneer het dan nodig is om bescherming te gebruiken en wanneer niet. Want eerlijk is eerlijk, als het niet nodig is dan gebruiken we het allemaal liever niet toch?

Daysy

En dan is daar Daysy. Met Daysy meet je iedere ochtend, nog voor je opstaat, je basale lichaamstemperatuur op onder je tong. De computer evalueert de data en berekend jouw vruchtbare status voor de komende 24 uur. Krijg je een groen lampje dan is het ‘veilig’ om gemeenschap te hebben (niet vruchtbaar), bij een rood lampje (vruchtbaar) is het aan te raden om niet te vrijen, of om een condoom of pessarium te gebruiken. Mits je juist wel zwanger wilt worden natuurlijk.

Hoe veilig is Daysy?

Daysy heeft een methode Pearl index van 0,6 en een gebruikers zekerheid Pearl index van 1.3 wat een hele goede is vergeleken met anticonceptie. Daysy leert jouw cyclus kennen en volgt je ook als er veranderingen zijn. Het observeren van je cyclus leert je dat niet iedere maand hetzelfde is. Het algoritme, in de Daysy computer calculeert mee, vandaar de hoge veiligheid. Daysy is een medisch apparaat in een modern jasje, de technologie bestaat al 30 jaar en wordt in meer dan 20 landen verkocht. Lees de studies die de betrouwbaarheid van Daysy bevestigen.

Daysy herkent, analyseert en geeft je menstruatiecyclus individueel en nauwkeurig weer. Deze technisch ondersteunde temperatuurmethode is een van de veiligste methoden ter wereld om de vruchtbaarheid te bepalen – en 99,4% veilig vanaf de eerste dag.

Sale Januari 2019

Wanneer moet je dan precies opletten

Hiervoor is het noodzakelijk om te weten hoe de vrouwelijke cyclus in zijn werk gaat. Er zijn namelijk enkele fysiologische basisfeiten met betrekking tot deze cyclus:

  • Elke vrouw heeft slechts één ovulatie per cyclus.
  • Als er twee of meer ovulaties optreden, vinden deze binnen 24 uur plaats.
  • Na de eisprong is de eicel maximaal 24 uur vruchtbaar.
  • Sperma kan blijven bewegen en bevruchten, in het lichaam van een vrouw, gedurende maximaal 5 dagen.

Dit betekend dus dat je slechts in 6 dagen zwanger kunt worden per cyclus. In de 5 dagen voor de ovulatie en op de dag van de ovulatie zelf. Daysy berekent deze 6 dagen en meldt dit aan je. Dus waarom zou je dan elke dag kunstmatige hormonen slikken die je hele lichaam en je persoonlijkheid ontregelen? Met het risico op allerlei vervelende bijwerkingen? Voor mij is de keuze duidelijk, voor mij nooit geen kunstmatige hormonen meer in mijn lijf.

Wil jij ook een cyclus-tracker die 100% natuurlijk, hormoonvrij en zonder bijwerking is? Daysy kost €290,- inclusief verzending. Dit lijkt misschien veel geld maar als je bedenkt dat je Daysy lang kunt gebruiken dan valt het wel mee. En daarnaast is een hormoonvrij lichaam natuurlijk onbetaalbaar. Maar ik kan me voorstellen dat het een behoorlijke uitgave is in één keer. Dan is er goed nieuws want je kunt Daysy in 2 of 3 maandtermijnen betalen. Én ik heb een fijne kortingscode voor je! Met code: daysyviamanon krijg je nu €20,- korting op jouw Daysy. Let op, dit geldt niet bij termijnbetaling.De kortingscode is geldig tot 1 december 2018.

Daysy 2

DaysyView

DaysyView is de App waarmee je op je telefoon snel en gemakkelijk je data uit de Daysy kunt bekijken. Wanneer Daysy verbonden is met de App, synchroniseert het de gegevens met DaysyView. DaysyView laat vervolgens je een prognose over jouw vruchtbaarheid zien (groene en rode dagen), verwachte eisprong en verwachte menstruatie. Ook kun je er een grafiek bekijken waarin je je temperatuur terug kunt zien.

Testen

Ik gebruik Daysy nu een maand en ik vind het maar wat interessant om mijn cyclus op deze manier te kunnen volgen. Over 2 maanden deel ik mijn ervaringen om een completer beeld te kunnen schetsen van mijn ervaringen.

Heb je nog vragen over Daysy? Stel ze gerust of neem even een kijkje op de website van Daysy. En ik ben benieuwd, ben jij al bekend met Daysy? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen!

Daysy 3

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Daysy Nederland. Ondanks dat ik Daysy gratis ontvangen heb om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.


Geef een reactie