Close
REVIEW: Joy of Matcha + KORTINGSCODE!

REVIEW: Joy of Matcha + KORTINGSCODE!

Ik mocht de matchapoeder van Joy of Matcha testen en in mijn review lees je wat matcha nu precies is en waarom het zo super gezond is! Én ik deel nog een paar lekkere recepten die je met het magische poeder kunt maken!

Wat Is Matcha?

Matcha thee en gewone groene thee komen beiden van de Camellia sinensis plant, die afkomstig is uit China.

Matcha wordt echter anders verbouwd dan gewone groene thee. De theestruiken worden ongeveer 20-30 dagen voor de oogst afgedekt, om contact met direct zonlicht te voorkomen. De schaduw stimuleert een toename van de chlorofyl-niveaus, die de bladeren verandert in een donkere groene kleur en de productie van aminozuren verhoogt.

Na het oogsten worden de steeltjes en de nerven uit de bladeren verwijderd. Ze worden dan tussen stenen vermalen tot een fijn, helder groen poeder, bekend als matcha.

Review joy of matcha 2

Nóg gezonder dan groene thee

Omdat het poeder van het hele blad wordt opgenomen, in plaats van dat alleen water wordt toegediend via de theebladeren, bevat matcha zelfs meer van sommige stoffen dan groene thee. Dit zijn o.a. cafeïne en antioxidanten.

Een kopje matcha thee, gemaakt van een halve theelepel poeder, bevat in het algemeen ongeveer 35 mg cafeïne. Dit is iets meer dan een kopje gewone groene thee.

Traditionele Japanse bereiding

Matcha thee wordt anders bereid dan gewone groene thee. Gewone groene thee wordt gemaakt van geweekte blaadjes, terwijl matcha wordt gemaakt van hele bladeren.

Het wordt meestal bereid op de traditionele Japanse manier. De thee wordt afgemeten met een bamboe lepel, een zogenaamde shashaku en in een verwarmd theekopje, bekend als chawan, gedaan.

Vervolgens wordt er warm water (ongeveer 70° C) aan het kopje toegevoegd. De thee wordt geroerd met een speciale bamboe garde, een zogenaamde chasen, totdat het glad wordt en er schuim aan de bovenkant ontstaat.

Review joy of matcha 1

Waarom is matcha zo gezond?

Aangezien matcha een soort groene thee is, heeft het de meeste van dezelfde gezondheidsvoordelen. Maar omdat matcha geconcentreerder is in antioxidanten, staat een enkel kopje matcha thee gelijk aan ongeveer 3 kopjes reguliere groene thee.

Er is niet veel onderzoek gedaan naar het effect van matcha op mensen, maar onderzoeken op dieren suggereren dat het risico op nier- en leverschade kan verminderen terwijl het de bloedsuikerspiegel, triglyceriden en de cholesterol niveaus kan verlagen.

Matcha thee lijkt ook effectiever dan gewone groene thee te zijn bij de bestrijding van bacteriën, virussen en schimmels.

Nog een paar gezondheidsvoordelen op een rijtje:

  • 137x meer antioxidanten dan groene thee – antioxidanten beschermen ons tegen vrije radicalen uit voeding en beschermen tegen ziekten.
  • Verbetert rust – reeds duizenden jaren drinken de Japanse Zen boeddhistische monniken Matcha Thee als middel om te ontspannen en meditatie, maar kunnen ze toch alert blijven.
  • Verhoogt geheugen en concentratie – bladeren van Matcha bevatten het aminozuur L-Theanine welke de productie van dopamine en serotonine stimuleren. Deze zorgen voor een betere stemming, verbeteren je geheugen en bevorderen je concentratie.
  • Verbrandt calorieën – Matcha groene thee verhoogt het metabolisme, wat bijdraagt tot sneller gewichtsverlies zonder negatieve bijwerkingen. Onthoud wel dat het drinken van groene thee slechts een heel klein stukje is van het gewichtsverliesproces.
  • Ontgift het lichaam – tijdens de laatste 3 weken voor de oogst worden de matcha planten afgedekt van zonlicht. Dit zorgt voor een enorme toename in de chlorofylproductie welke maken dat matcha thee een krachtig detoxmiddel is.
  • Versterkt het immuunsysteem – een kopje matcha thee bevat aanzienlijke hoeveelheden calcium, kalium, vitamine A en vitamine C, ijzer en eiwitten.
  • Verhoogt je energieniveau – de Samurai dronken matcha groene thee om de energieke eigenschappen voordat ze de strijd in gingen. De unieke combinatie van voedingsstoffen en cafeïne in matcha thee zorgt voor een energieboost die tot wel 6 uur kan aanhouden.
  • Verkleint risico op hart- en vaatziekten
    Het drinken van groene thee kan helpen bij het verbeteren van het totaal cholesterol, het LDL-cholesterol, triglyceriden en de bloedsuikerspiegel. Studies hebben zelfs aangetoond dat groene theedrinkers 31% minder risico op hart-en vaatziekten hebben dan mensen die geen groene thee drinken.
Bronnen: gezond10.nl, gezondetengezondleven.nl en joyofmatcha.com

Joy of Matcha

De matcha van Joy of Matcha is heerlijk zacht van smaak en is licht zoetig met een klein beetje bitter. Verder is het redelijk neutraal qua smaak. Uit een blikje haal je zo’n 30-50 koppen thee, afhankelijk van hoeveel je per keer gebruikt. Maar het is naast te gebruiken voor thee ook heel veelzijdig inzetbaar in de keuken. Van muffins tot pancakes en van een lekkere warme matcha latte tot een ijskoud matcha bananenijs. Ik zeg, gewoon eens proberen! Het is misschien niet heel goedkoop maar je zult merken dat het echt een boost geeft aan je energielevel en aan je lichaam en geest.

Korting!

Joy of Matcha bied naast matcha ook mooie accessoires aan én een mooie cadeaubox. En met de code MANON20 krijg je nu t/m 31 juli 2017 ook nog eens 20% korting op je bestelling. Dus neem snel een kijkje op hun site en bestel jouw potje matcha zodat jij zelf kunt ervaren wat matcha met je doet!

 

1 thought on “REVIEW: Joy of Matcha + KORTINGSCODE!

Geef een reactie