Close
Snelle chili sin carne

Snelle chili sin carne

I just love me some Mexican food! Ja ik ben gek op de Mexicaanse keuken! De kruiden, de spicyness, de bonen, de taco’s en ga zo maar door! Het is een hele makkelijke keuken om vegetarisch van te genieten en deze snelle chili sin carne is daar een mooi voorbeeld van!

De inspiratie voor deze snelle chili sin carne deed ik op op Instagram toen ik bij Foxilicious een heerlijke foto voorbij zag komen van haar recept voor een snelle chili sin carne. Uiteraard paste ik wel het recept aan zodat het een snelle chili sin carne a la Manon werd.

Nienke van Foxilious maakt de lekkerste vegetarische recepten en ik kwam op haar Instagram terecht nadat ik haar bij Mandy van de blog Mandy and More voorbij zag komen in de rubriek; 10 vragen aan… Zo leuk om via via andere leuke bloggers te ontdekken! En voor de #swiepswoepswap Foodswap voor juni, die georganiseerd wordt door Mandy, werd ik gelinkt aan Nienke. En dus werd het tijd om dit recept nu eens uit te werken!

snelle chili sin carne avocado

Voor 2 personen/porties heb je nodig:

 • 1 witte ui, gesnipperd
 • 4 tenen knoflook, geperst/klein gesneden
 • 1 kleine courgette, in kleine blokjes gesneden
 • 250 gram cherrytomaatjes, in kwartjes gesneden
 • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
 • 300-400 ml passata di pomodoro
 • 1 pot van 370 gram Mexicaanse bonenmix van Hak
 • 4 EL burrito kruidenmix van Santa Maria
 • Cayennepeper, naar smaak
 • Kokosolie

Voor de garnering:

 • Tortilla chips naturel
 • 2 kleine of 1 grote rijpe avocado, in blokjes gesneden
 • Verse koriander of peterselie, fijn gehakt

Zo maak je de snelle chili sin carne:

Verwarm een hapjespan met wat olie en fruit hier de ui en knoflook in. Voeg de blokjes courgette en paprika toe en bak ongeveer 5 minuten. (Ik gebruik mijn Nicer Dicer Quick om snel mooie gelijke blokjes te snijden). Voeg de tomatenpartjes toe en bak nog 2-3 minuten. Doe de passata, bonen en kruiden erbij en breng zachtjes aan de kook.

Laat 2 minuutjes zachtjes pruttelen. Garneer de snelle chili sin carne met de tortilla chips, avocado en verse kruiden.

Deze snelle chili sin carne is ook lekker met zilvervliesrijst of quinoa!

Enjoy! ūüėÄ

Liefs Manon wortel

Ga jij deze snelle chili sin carne maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

snelle chili sin carne plank

2 thoughts on “Snelle chili sin carne

 1. Ik ga dit zeker een keer maken, heb hem opgeslagen. Laat alleen de courgette en avocado weg, daar ben ik niet zo van. Heb jij een idee wat ik voor courgette in de plaats kan nemen?

  1. Leuk Jeanelle! Je zou er meer paprika voor in de plaats kunnen gebruiken. Maar courgette heeft amper smaak dus ik zou het gewoon eens proberen. En de avocado vind ik juist onmisbaar! Heerlijk!

Geef een reactie