Close
Spaghetti met curry garnalen en gepofte cherrytomaatjes

Spaghetti met curry garnalen en gepofte cherrytomaatjes

Ik hoor nog steeds geregeld de smoes; “Ik heb echt geen tijd, laat staan zin, om nog te staan koken na een lange dag werken.” Nou ik kan je vertellen dat bijna al mijn gerechten binnen 15 tot 30 minuten op tafel staan! En deze spaghetti met curry garnalen en gepofte cherrytomaatjes is er daar een van want je zet deze zelfs binnen 15 minuten op tafel!Ja, bij mij kom je dus echt niet weg met die smoes! Zeker niet als je dit super easy peasy recept geprobeerd hebt! Zet dus maar snel de ingrediënten op je boodschappenlijstje en duik nog lekker de keuken in van de week. Want 15 minuten heb je zeker wel!

Spaghetti met curry garnalen 1

Voor dit recept hoef je niets te snijden of hakken, ja alleen de verse kruiden maar die zou je ook weg kunnen laten. Laat je ze weg dan bestaat dit recept zelfs uit slechts 5 ingrediënten en zoals ik al zei, zonder hak en snijwerk dus je bent echt zo klaar.

Verder kies ik voor gele linzen spaghetti. Dat maakt dit maaltje naast glutenvrij ook koolhydraatarm, eiwitrijk én vezelrijk.

Voor 2 personen/porties heb je nodig:

  • 170 gram gele linzen spaghetti
  • 200 gram garnalen
  • 2-3 tl gele curry pasta, ik gebruikte de curry pasta van Lidl, verkrijgbaar tijdens de Aziatische weken of gebruik een currypasta van Koh Thai
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 150 ml plantaardige kookroom, ik gebruikte Almond cuisine van Dream
  • Ghee of kokosolie om in te bakken
  • Verse peterselie of koriander of allebei, fijngehakt

Zo maak je de spaghetti met curry garnalen:

Zet een pan water op en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm een koekenpan met wat ghee of kokosolie en voeg de garnalen toe. Verwarm nog een andere koekenpan met een beetje ghee of kokosolie en voeg de cherrytomaatjes toe en houd ze zoveel mogelijk in beweging zodat ze niet verbranden tot ze gepoft zijn. Bak de garnalen 3-4 minuten tot ze gaar zijn, voeg de currypasta en kookroom toe. Roer tot alles goed gemengd is.

Giet de spaghetti af en roer door de garnalen met currysaus en verdeel dan over 2 borden. Verdeel de tomaatjes over de borden. Garneer met de verse kruiden.

Enjoy! 😀

Liefs Manon wortel

Ga jij deze spaghetti met curry garnalen maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Geef een reactie