Close
Spicy frambozen smoothie!

Spicy frambozen smoothie!

Deze spicy frambozen smoothie is niet alleen lekker pittig het heeft ook echt veel pit waardoor je een echte energieboost krijgt! Dit komt mede door de rode peper maar ook door een andere rode vriend…

Spicy frambozen smoothie3

Deze spicy frambozen smoothie is niet alleen heel lekker maar ook nog eens super gezond!

Rode peper werkt namelijk preventief tegen tal van ziekten door de werking van vitaminen, mineralen en bioflavonoïden. Wanneer je dagelijks hete pepers of sambal eet zul je minder snel verkouden worden. De peper houdt de luchtwegen open, wat je direct merkt als je hem opeet.  Bacteriën worden te lijf gegaan met capsaïcine. Capsaïcine zorgt ervoor dat er endorfinen vrijkomen in het lichaam. Dit werkt pijnstillend en geeft een euforisch gevoel. Vandaar dat sommigen mensen zo blij worden van scherp eten. Capsaïcine wordt ook gebruikt voor medicijnen die de pijn verzachten.

Daarnaast zit er ook veel vitamine C in. In een klein pepertje van 14 gram zit ongeveer 10% van de vitamine C die nodig is voor de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). Ook bevat rode peper de vitaminen A, B1, B2, B3 en B6.

Maar naast rode peper zit er nog een super gezonde rode vriend in deze smoothie verstopt, namelijk de rode biet! Bietensap wordt veelal gedronken door sporters omdat het een echte energiebooster is. Daarnaast zijn bieten goed voor alles dat met bloed te maken heeft en hebben ze een sterke detoxerende werking.

De frambozen maken de smoothie lekker zoet en zijn natuurlijk ook super gezond! Deze smoothie is koud het lekkerst dus maak hem een paar uur of een dag van te voren. Of gebruik bevroren frambozen dan is de smoothie meteen lekker koud!

Voor ongeveer 700 ml heb je nodig:

  • 150 gram frambozen, vers of uit de diepvries
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd
  • 1 rode biet, voorgekookt
  • 300 ml waterZo maak je het:

Doe alles in de blender en mix tot een gladde smoothie. Vind je hem nog te dik? Voeg dan wat extra water toe.

Enjoy! 😀

Ga jij deze spicy frambozen smoothie maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Spicy frambozen smoothie2

(bron: mens-en-gezondheid.infonu.nl)

Geef een reactie