Close

Super snel aardbeien kwarktaartje

Dit super snel aardbeien kwarktaartje maakte ik even snel om iets lekkers mee te kunnen nemen naar vrienden. Het is een variatie op mijn mango-aardbeien kwarktaartje. Het is super snel gemaakt en je kunt dit taartje ook op elk ander gewenst moment van de dag eten want het is super gezond. En ja je kunt hem dus ook als ontbijt eten! 😉

17-05-15-1

Dit heb je nodig voor een taartje van 12 cm:

Voor de bodem:

  • 40 gram gemengde noten
  • 40 gram zachte dadels, of rozijnen voor FODMaP
  • 15 gram havermout
  • 1 EL kokosolie

Voor de vulling:

  • ongeveer 10 aardbeien
  • 120 gram magere kwark, voor FODMaP lactosevrije kwark of Griekse yoghurt
  • 1,5 gelatine blaadje

Zo maak je het super snel aardbeien kwarktaartje:

Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje kokosolie. Maal de noten, dadels, havermout en kokosolie in een keukenmachine of blender. Bedek de bodem van je vorm met het mengsel en druk goed aan. Zet de bodem in de koelkast.

Pureer ongeveer 7-8 aardbeien met een staafmixer en meng met de kwark. Laat de gelatine blaadjes 5 minuten in koud water weken. Verwarm ondertussen de helft van het kwarkmengsel in een pannetje, niet laten koken!

Voeg de gelatine toe en roer deze goed door de kwark tot deze helemaal is opgelost. Voeg nu de rest van de kwark toe en roer dit goed. Haal de bodem uit de koelkast en schenk het kwarkmengsel erover. Laat het taartje ongeveer een uur opstijven in de koelkast. Snijd de rest van de aardbeien in partjes. Na ongeveer 45 minuten kun je de taart beleggen met de stukjes aardbei.

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Ga jij deze super snel aardbeien kwarktaartje maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

17-05-15-2

De voedingswaarde per stuk, uitgaande van 4 porties, zijn:

138 kcal, waarvan 6,8 gr vet, 5,4 gr eiwit en 10 gr koolhydraten waarvan 2,2 gr voedingsvezels en 6,6 gr suikers

Ik neem een kwart taartje als ik het als tussendoortje eet en een halve als ik een stuk eet als ontbijt of lunch. 🙂

6 thoughts on “Super snel aardbeien kwarktaartje

  1. ik heb de kwarktaart nu tot 2 keer toe gemaakt maar beide keren stijft het bij mij niet op. heb je een idee hoe dat kan?

    1. Ik heb geen idee. Ik maak de taartjes altijd zo en het is nog nooit mislukt. Als je een even grote vorm gebruikt moet t met deze hoeveelheid gelatine op deze hoeveelheid kwark lukken. Als je meer kwark gebruikt heb je meer gelatine nodig. De gelatine moet er goed doorheen geroerd worden zodat het goed verdeeld wordt. Gebruik je misschien meer kwark? Misschien eens proberen met iets meer gelatine.

Geef een reactie