Close
Tagliatelle in gorgonzolasaus met spinazie en kastanjechampignons

Tagliatelle in gorgonzolasaus met spinazie en kastanjechampignons

Ik ben gek op pasta en op gorgonzola. De combinatie hiervan vind ik dan ook hemels en is een van de redenen waarom ik denk ik nooit helemaal vegan zal worden. Maar h├ę af en toe kaas moet kunnen toch? Voor deze tagliatelle in gorgonzolasaus met spinazie en kastanjechampignons heb ik het in ieder geval wel over.

De inspiratie voor deze tagliatelle in gorgonzolasaus komt van Happy Italy, daar bestel ik meestal de Carrettiera, dit is pasta in gorgonzolasaus met zongedroogde tomaten, pijnboompitten en verse basilicum. Ik laat er dan altijd spinazie aan toevoegen en een berg rucola op gooien om wat groenten binnen te krijgen. Super lekker en echt een aanrader dus! Helaas alleen niet zo gezond, daarom heb ik er een gezondere versie van gemaakt zodat je er thuis ook van kunt genieten zonder schuldgevoel. ­čśë

tagliatelle in gorgonzolasaus 1

Wat mijn versie gezonder maakt is de o.a. de volkoren tagliatelle die ik gebruik. Deze koop ik bij de Poolse supermarkt en helaas heb ik deze nog niet gespot bij andere supermarkten. Maar volkoren spaghetti, of een andere volkoren pastavorm kun je natuurlijk ook gewoon gebruiken. Verder kies ik een light kookroom en voeg ik dus lekker veel veggies toe. En door de zongedroogde tomaten krijgt deze pasta een extra lekkere chewy bite waardoor zelfs een vleesliefhebber het vlees niet zal missen! Mmm.. Het water loopt mij al in de mond, wat jij?

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 150 gram volkoren tagliatelle
  • 200 ml sojaroom light (Alpro) of andere light kookroom
  • 40-50 gram gorgonzola
  • 400 gram verse bladspinazie
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 6-8 zongedroogde tomaten, niet die in olie maar echt die droge, in kleine stukjes gesneden
  • peper
  • 2 EL pijnboompitten
  • Rucola
[bol_bestsellers limit=”6″ block_id=”bol_5a88531d6a119_bestsellers” cat_id=”11868″ name=”tagliatelle in gorgonzolassaus met spinazie en kastanjechampignons” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”569″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Zo maak je de tagliatelle in gorgonzolasaus:

Verwarm een grote koekenpan of hapjes pan met goede antiaanbaklaag. Ik gebruik keramische pannen dus gebruik in plaats van olie een scheutje water in de pan om hierin de spinazie en champignons te roerbakken. Maar olie kan ook natuurlijk, maar door water bespaar ik extra vet in dit recept. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg als de spinazie geslonken is de kookroom en gorgonzola in stukken toe. Breng dit al roerende aan de kook. Zet het vuur lager en blijf roeren tot de gorgonzola helemaal gesmolten is. Breng de saus verder op smaak met wat peper.

Giet de pasta af en voeg bij de saus. Meng goed en verdeel dan over 2 borden. Garneer met de (eventueel geroosterde) pijnboompitten en maak af met een handje rucola.

Enjoy! ­čśÇ

Ga jij deze tagliatelle in gorgonzolasaus met spinazie en kastanjechampignons maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

tagliatelle in gorgonzolasaus 2

Geef een reactie