Close
Vegan boeuf bourguignon met kastanjechampignons 

Vegan boeuf bourguignon met kastanjechampignons 

Dit is mijn eerste kerst dat ik echt geen vlees meer eet. En dus wilde ik daar wel iets lekkers voor maken. Boeuf bourguignon of een ander stoofschotel zijn wel echt van die gerechten die ik mis in deze tijd van het jaar dus voor mij was een vegetarische of vegan boeuf bourguignon dan ook wel een goede match deze kerst!

En of ik het vlees mis in deze vegan boeuf bourguignon? Absoluut niet! Echt serieus, deze vegan boeuf bourguignon ruikt en smaakt precies hetzelfde als de vleesvariant! En daar ben ik heel blij om want nu hoef ik niet meer smachtend naar een pan stoofvlees te kijken. En helemaal niet tijdens het kerstdiner!

Vegan boeuf bourguignon met kastanjechampignons 1

Daarnaast is deze vegan boeuf bourguignon ook veel sneller klaar dan wanneer je vlees gebruikt! Een dik pluspunt ook wat mij betreft want je weet dat ik graag kook maar niet graag uren lang in de keuken sta. En ook als je wel (nog) een vleeseter bent, daag ik je uit om deze vegan variant echt eens te proberen. En laat me dan vooral weten of ik gelijk heb. 😉

Voor 4-6 personen heb je nodig:

 • 1 prei, ik gebruikte alleen het groene deel, fijn gesneden
 • 400 gram wortelen, in schijfjes gesneden
 • 800 gram kastangnechampignons
 • 2 rode paprika /, in blokjes
 • 3 knoflooktenen, fijngesneden
 • 1 pakje passata di  pomodoro
 • 300 ml droge rode wijn
 • 4 eetlepels boekweitmeel, ander meel naar keuze kan ook
 • 5 takjes tijm
 • 4 takjes rozemarijn
 • 3 EL olijfolie
 • peper en zout
[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5a184b810322e_bestsellers” cat_id=”11927″ name=”kerst menu1″ sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Zo maak je de vegan boeuf bourguignon met kastanjechampignons:

Verwarm de olie in een braadpan (of hapjespan als je deze niet hebt) en bak de prei 5 minuten.

Voeg de wortel en paprika toe en bak 5 minuten mee.

Roer er de knoflook, passata en boekweitmeel door en bak nog even een minuutje mee.

Giet de rode wijn erbij, roer goed zodat het een mooie egale saus wordt. Laat een paar minuten pruttelen zodat de wijn verdampt voor in ieder geval de helft. Voeg de rozemarijn en tijm toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken.

Bak ondertussen in een koekenpan de kastanjechampignons, breng deze op smaak met wat peper en zout, en voeg na ongeveer 5 minuten toe aan de vegetarische boeuf bourguignon.

Laat nog vijf minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en garneer met wat tijmblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.

Merry Christmas! 😀

Ga jij deze vegan boeuf bourguignon met kastanjechampignons maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Geef een reactie