Close
Vegan veggie wafels met gebakken appel

Vegan veggie wafels met gebakken appel

Na de vele pannenkoekjes die de laatste tijd op mijn bord lagen vond ik wel weer eens tijd voor wafels! Het werden vegan veggie wafels met gebakken appel. Om te smullen!

Je krijgt met dit ontbijtje naast een portie fruit ook meteen een portie groenten binnen. En dat zonder dat je iets van merkt. Fijn ook als je kids hebt die moeilijk groenten eten.

Voor 1 portie heb je nodig:

Zo maak je de vegan veggie wafels:

Mix de pannenkoeken mix met de psylliumvezels en kaneel en roer er met een garde de amandelmelk doorheen. Meng goed en laat 5 minuten staan zodat het beslag dikker kan worden. Warm ondertussen je wafelijzer op en smeer hem in met wat olie.

Snijd de courgette super fijn of rasp hem. Ik gebruik de 5 second chopper, met dit apparaatje hak je de courgette super snel in super fijne stukjes. Roer de courgette door het beslag.

Schep hoopjes van het beslag in het wafelijzer en bak de wafels in 6-8 minuten licht krokant. Ik bakte 3,5 wafel met dit beslag maar het verschilt per wagelijzer hoeveel wafels je er uit het beslag haalt.

Bak ondertussen de appelblokjes in een koekenpan met een beetje kokosolie. Bestrooi met de kaneel en bak nog even tot de appalstukjes zachter zijn geworden.

Top de wafels af met de toppings en gebakken appel.

Enjoy! 😃

Liefs Manon ananas

Ga jij deze vegan veggie wafels met gebakken appel maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

2 thoughts on “Vegan veggie wafels met gebakken appel

Geef een reactie