Close
Watermeloentaart met geitenkwark en pistache noten!

Watermeloentaart met geitenkwark en pistache noten!

Er is altijd wel een excuus te bedenken om iets te vieren maar nu ben ik stiekem toch best wel trots op mezelf! Ik had nooit verwacht dat mijn blog zo zou aanslaan. Ik bedoel, wie ben ik nou? En er zijn al zoveel foodblogs! Dus dat ik in 3 maanden tijd al meer dan 2600 bezoekers heb gehad en meer dan 10.000 views heb vind ik echt ge-wel-dig!!

En dat mag uiteraard gevierd worden! Maar zeg nou zelf, het is niet echt weer om uren in de keuken te staan dus vandaar vier ik het met een super snel klaar te maken watermeloentaart met geitenkwark en pistache noten!

Watermeloentaart met geitenkwark en pistache noten 1

Dit heb je nodig voor een taartje van ongeveer 12x12cm:

  • een middelgrote tot grote watermeloen
  • 2 plakjes zachte geitenkaas (eventueel met honing)
  • 1 EL magere kwark
  • handje gezouten pistache noten, kan ook ongezouten maar geloof me de combinatie zout met watermeloen maakt de smaak van de watermeloen alleen maar intenser!

Zo maak je de watermeloentaart met geitenkwark en pistache noten:

Snijd de onder en bovenkant van de meloen zodat je ongeveer een stuk van 5 cm dik overhoud. Snijd nu de rest van schil eraf zodat je een vierkant overhoud.

Prak de geitenkaas plakjes fijn met een vork en meng met de kwark. Smeer dit mengsel op de taart. Hak de pistache noten grof en strooi deze over de taart.

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Tip! Zet het stuk watermeloen zonder de toplaag eerst een paar uur in de vriezer voor een lekkere verfrissende ijstaart variant! Nog lekkerder met dit warme weer!

Ga jij deze watermeloentaart met geitenkwark en pistache noten maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Watermeloentaart met geitenkwark en pistache noten 3

De voedingswaarden per portie, uitgaande van 2 porties (á 250 gram watermeloen per portie), zijn:

208 kcal, 11 g vet, 8 g eiwit, 22 g koolhydraten waarvan 1,2 g voedingsvezel en 0,8 g suiker

6 thoughts on “Watermeloentaart met geitenkwark en pistache noten!

  1. Nogmaals gefeliciteerd! Ik ben echt super blij en trots op jou! Ik heb alleen helaas mijn meloen gisteren helemaal opgegeten hahaha! XxX

  2. Zo’n lekker recept, dit moest ik proberen! Jammer genoeg geen foto’s (op vakantie en te laat aan gedacht). De vorm was afwijkend, wegens kleine koelkast en dus maar stuk watermeloen gekocht, maar de smaak was er niet minder om. Zelfs degenen van de familie die normaal bepaalde ingrediënten (watermeloen, geitenkaas) links laten liggen, vonden het geheel lekker. Dit maak ik zeker opnieuw, dank je wel!

Geef een reactie